Nabeschouwing Telstar W - AZ W (2-6) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Woensdag 1 mei 2024 - 18:45 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Telstar W het woensdag 1 mei 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen AZ W. De wedstrijd wordt gespeeld in Rabobank IJmond Stadion in Velsen.

Via de Telstar W - AZ W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Telstar W - AZ W (2-6)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Telstar W en AZ W is onder leiding van scheidsrechter W. Gijsbers Gijsbers geëindigd in een 2-6 overwinning voor AZ W. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 12 minuten. D. van Lunteren maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee AZ W vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Telstar W kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van I. Nottet, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 28e minuut zette F. Spaan zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee AZ W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 41 minuten werd de voorsprong voor AZ W vergroot nadat D. van Lunteren de 1-3 wist te scoren. In de 50e minuut moest Telstar W verder met een man minder, nadat I. Gomez een tweede gele kaart kreeg. In de 60e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het M. de Vette die namens AZ W het net wist te raken. Even later viel in de 65e minuut opnieuw een doelpunt. Het was D. de Ridder van Telstar W die de score op 2-4 zette. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 68 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van AZ W. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van D. van Lunteren die de stand in de wedstrijd op 2-5 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel in de 72e minuut en was voor AZ W. Het was I. Dekker die daarmee de stand op 2-6 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter W. Gijsbers Gijsbers en eindigde de wedstrijd dus met een 2-6 stand in het voordeel van AZ W.

LIVE Telstar W - AZ W 2-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Telstar W - AZ W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Penalty AZ W Penalty D. van Lunteren AZ W 0-1
20' Gele kaart Telstar W Gele kaart voor I. Gomez Telstar W
24' Doelpunt Telstar W Doelpunt I. Nottet met assist van J. van Belen Telstar W 1-1
28' Doelpunt AZ W Doelpunt F. Spaan AZ W 1-2
41' Doelpunt AZ W Doelpunt D. van Lunteren met assist van F. Spaan AZ W 1-3
46' Wissel Telstar W Wissel M. Lagcher voor L. Vis Telstar W
50' Tweede gele kaart Telstar W Tweede gele kaart voor I. Gomez Telstar W
60' Doelpunt AZ W Doelpunt M. de Vette met assist van D. van Lunteren AZ W 1-4
65' Eigen doelpunt Telstar W Eigen doelpunt D. de Ridder Telstar W 2-4
65' Wissel AZ W Wissel I. Dekker voor F. Spaan AZ W
65' Wissel AZ W Wissel A. Kruijthof voor M. de Vette AZ W
65' Wissel AZ W Wissel K. Woons voor M. Stoop AZ W
68' Doelpunt AZ W Doelpunt D. van Lunteren AZ W 2-5
72' Doelpunt AZ W Doelpunt I. Dekker met assist van S. Peereboom AZ W 2-6
72' Wissel AZ W Wissel S. Peereboom voor V. van der Most AZ W
73' Wissel Telstar W Wissel N. Berrevoets voor I. Nottet Telstar W
81' Wissel AZ W Wissel G. Caprino voor R. Blom AZ W
81' Wissel Telstar W Wissel E. Meijerink voor C. Kira Telstar W
81' Wissel Telstar W Wissel T. Tiebie voor E. Daalman Telstar W
88' Gele kaart Telstar W Gele kaart voor T. Tiebie Telstar W
94' Gele kaart AZ W Gele kaart voor S. Peereboom AZ W
Video hoogtepunten en samenvatting Telstar W - AZ W
Opstellingen Telstar W - AZ W
De opstellingen van Telstar W en AZ W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Telstar W - AZ W

Telstar W en AZ W treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter W. Gijsbers Gijsbers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Telstar W en AZ W in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 13 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Telstar W. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Telstar W favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl AZ W slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Telstar W 1
Winst AZ W 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Telstar W op een 11e positie staat, terwijl we AZ W terugvinden op de 9e plaats.