Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (5-1) || Eredivisie 2010/2011

Zondag 15 mei 2011 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2010/2011 neemt FC Utrecht het zondag 15 mei 2011 om 14:30 uur in eigen huis op tegen AZ.

Via de FC Utrecht - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (5-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en AZ is geëindigd in een 5-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 10e minuut dacht FC Utrecht op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Mertens. Helaas voor FC Utrecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 12e minuut was het FC Utrecht dat via D. Mertens dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. M. Martens dacht na 64 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 82e minuut scoorde FC Utrecht via R. van Wolfswinkel, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 85 minuten spelen wist FC Utrecht via D. Mertens de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 88e minuut scoorde R. van Wolfswinkel namens FC Utrecht. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken FC Utrecht - AZ
5
1
LIVE FC Utrecht - AZ 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt D. Mertens met assist van R. van Wolfswinkel FC Utrecht
12' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt D. Mertens FC Utrecht
15' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Wernbloom AZ
46' Wissel AZ Wissel M. Martens voor P. Wernbloom AZ
63' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor F. Demouge FC Utrecht
64' Doelpunt AZ Doelpunt M. Martens met assist van S. Schaars AZ
67' Wissel FC Utrecht Wissel B. Maguire voor F. Demouge FC Utrecht
72' Wissel AZ Wissel N. van der Velden voor C. Benschop AZ
74' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. Elm AZ
77' Wissel FC Utrecht Wissel M. van der Hoorn voor M. van der Maarel FC Utrecht
80' Wissel FC Utrecht Wissel A. Kali voor K. Strootman FC Utrecht
80' Wissel AZ Wissel G. Pellè voor D. Marcellis AZ
82' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van D. Mertens FC Utrecht
85' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt D. Mertens met assist van N. Asare FC Utrecht
85' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor D. Mertens FC Utrecht
88' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt R. van Wolfswinkel FC Utrecht
89' Gele kaart AZ Gele kaart voor N. Viergever AZ
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - AZ
Opstellingen FC Utrecht - AZ

Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ

FC Utrecht en AZ treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2010/2011.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en AZ in de Eredivisie vond plaats op 25 september 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 8 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor FC Utrecht. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.