Nabeschouwing NEC - Roda JC (5-0) || Eredivisie 2010/2011

Zondag 1 mei 2011 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2010/2011 neemt NEC het zondag 1 mei 2011 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Roda JC.

Via de NEC - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Roda JC (5-0)

Het Eredivisie duel tussen NEC en Roda JC is geëindigd in een 5-0 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 19e minuut dacht NEC op voorsprong te komen via een doelpunt van B. Vleminckx. Helaas voor NEC werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 29e minuut was het NEC dat via R. Amieux dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. B. Vleminckx dacht na 57 minuten te scoren voor NEC, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 70e minuut scoorde NEC via B. Vleminckx, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 93 minuten spelen wist NEC via B. Vleminckx de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Na 91 minuten kon R. Vormer van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Roda JC Kerkrade het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-0 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken NEC - Roda JC
5
0
LIVE NEC - Roda JC 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt NEC Doelpunt B. Vleminckx met assist van L. George NEC
27' Wissel NEC Wissel R. van Eijden voor B. Nuytinck NEC
29' Doelpunt NEC Doelpunt R. Amieux met assist van N. Zimling NEC
40' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor L. Delorge Roda JC Kerkrade
57' Doelpunt NEC Doelpunt B. Vleminckx met assist van J. Goossens NEC
70' Doelpunt NEC Doelpunt B. Vleminckx NEC
73' Gele kaart NEC Gele kaart voor N. Zimling NEC
74' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel B. Bodor voor W. Janssen Roda JC Kerkrade
82' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. Sutchuin Djoum voor L. Delorge Roda JC Kerkrade
85' Wissel NEC Wissel T. Chatelle voor L. George NEC
86' Wissel NEC Wissel B. Sibum voor L. Davids NEC
86' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel W. Pluim voor M. Skoubo Roda JC Kerkrade
87' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor R. Vormer Roda JC Kerkrade
93' Doelpunt NEC Doelpunt B. Vleminckx met assist van T. Chatelle NEC
90' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor R. Wielaert Roda JC Kerkrade
91' Tweede gele kaart Roda JC Kerkrade Tweede gele kaart voor R. Vormer Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Roda JC
Opstellingen NEC - Roda JC

Voorbeschouwing NEC - Roda JC

NEC en Roda JC treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2010/2011.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Roda JC in de Eredivisie vond plaats op 26 oktober 2010 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 5 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor NEC. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.