Nabeschouwing Excelsior - PEC Zwolle (2-2) || Eredivisie 2015/2016

Zondag 1 mei 2016 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2015/2016 neemt Excelsior het zondag 1 mei 2016 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle.

Via de Excelsior - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - PEC Zwolle (2-2)

De Eredivisie 2015/2016 wedstrijd tussen Excelsior en PEC Zwolle geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

In de 15e minuut dacht PEC Zwolle op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Veldwijk. Helaas voor PEC Zwolle werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 61e minuut was het Excelsior dat via T. van Weert dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Q. Menig dacht na 65 minuten te scoren voor PEC Zwolle, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 80e minuut scoorde Excelsior via D. Bovenberg, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - PEC Zwolle
2
2
LIVE Excelsior - PEC Zwolle 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Veldwijk met assist van A. El Hasnaoui PEC Zwolle
46' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Dekker voor D. Marcellis PEC Zwolle
56' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Hintum PEC Zwolle
61' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. van Weert met assist van A. Auassar Excelsior
61' Wissel Excelsior Wissel K. Vermeulen voor J. Stans Excelsior
61' Wissel PEC Zwolle Wissel W. Marinus voor A. El Hasnaoui PEC Zwolle
64' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor O. Bouy PEC Zwolle
65' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Q. Menig met assist van L. Veldwijk PEC Zwolle
70' Wissel Excelsior Wissel S. Elbers voor B. Kuwas Excelsior
77' Wissel Excelsior Wissel M. Hemmen voor R. Kruijs Excelsior
80' Doelpunt Excelsior Doelpunt D. Bovenberg met assist van A. Auassar Excelsior
80' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Nijland voor Q. Menig PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - PEC Zwolle
Opstellingen Excelsior - PEC Zwolle

Voorbeschouwing Excelsior - PEC Zwolle

Excelsior en PEC Zwolle treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2015/2016.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 12 september 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is PEC Zwolle favoriet. 2 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Excelsior. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.