Nabeschouwing AZ - FC Groningen (4-1) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 20 mei 2017 - 20:45 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt AZ het zaterdag 20 mei 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Groningen (4-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gozubuyuk geëindigd in een 4-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 9e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van W. Weghorst. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 37e minuut was het FC Groningen dat via B. Linssen dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Serdar Gozubuyuk. J. van Overeem dacht na 54 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 62e minuut scoorde AZ via C. Stengs, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 82 minuten spelen wist AZ via J. van Overeem de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Serdar Gozubuyuk.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Serdar Gozubuyuk niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - FC Groningen
Goals
4
1
Balbezit
55%
45%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
20
9
Schoten op doel
10
1
Passes
497
401
Overtredingen
6
8
Buitenspel
1
4
Corners
13
4
LIVE AZ - FC Groningen 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van D. dos Santos AZ
31' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Seuntjens AZ
37' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Linssen FC Groningen
54' Doelpunt AZ Doelpunt J. van Overeem AZ
60' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor G. Bijl FC Groningen
61' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor T. van Weert FC Groningen
62' Doelpunt AZ Doelpunt C. Stengs met assist van J. van Overeem AZ
64' Wissel AZ Wissel T. Ouwejan voor R. Haps AZ
67' Wissel FC Groningen Wissel H. Maduro voor J. Bacuna FC Groningen
69' Wissel AZ Wissel J. van der Linden voor R. Vlaar AZ
71' Wissel FC Groningen Wissel A. Sørloth voor O. Idrissi FC Groningen
73' Wissel AZ Wissel J. Helmer voor M. Seuntjens AZ
82' Doelpunt AZ Doelpunt J. van Overeem met assist van J. Helmer AZ
87' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Jenssen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - FC Groningen
Opstellingen AZ - FC Groningen
De opstellingen van AZ en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Basiselftal FC Groningen
# Speler Pos.
1 Sergio Padt K
35 Glenn Bijl V
6 Etiënne Reijnen V
2 Jason Davidson V
24 Tom Hiariej M
17 Jesper Drost M
12 Juninho Bacuna M
8 Ruben Yttergård Jenssen M
45 Oussama Idrissi M
11 Bryan Linssen M
19 Tom van Weert A
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
16 Stefan van der Lei K
30 Peter van der Vlag K
40 Keziah Veendorp V
34 Roland Baas V
36 Ajdin Hrustic M
23 Hedwiges Maduro M
43 Robbert de Vos M
13 Alexander Sørloth A
Voorbeschouwing AZ - FC Groningen

AZ en FC Groningen treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gozubuyuk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 17 mei 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst AZ 11
Winst FC Groningen 8
Gelijkspel 9
Totaal 28
Tags
AZ - FC Groningen Opstelling AZ Opstelling FC Groningen Live AZ - FC Groningen Live AZ - FC Groningen kijken AZ - FC Groningen kijken Live AZ - FC Groningen stream AZ - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing AZ - FC Groningen Uitslag AZ - FC Groningen Statistieken AZ - FC Groningen Eredivisie 2016/2017 AZ - FC Groningen wedden AZ - FC Groningen gokken AZ - FC Groningen Unibet