Nabeschouwing AZ - FC Utrecht (2-3) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 14 mei 2017 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt AZ het zondag 14 mei 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Utrecht (2-3)

Het Eredivisie duel tussen AZ en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Martin Van den Kerkhof geëindigd in een 2-3 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 32e minuut dacht FC Utrecht op voorsprong te komen via een doelpunt van R. Zivkovic. Helaas voor FC Utrecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 33e minuut moest J. Svensson van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Martin Van den Kerkhof een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest AZ verder met een speler minder. Z. Labyad dacht na 35 minuten te scoren voor FC Utrecht, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 51e minuut scoorde AZ via M. van der Maarel, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 53 minuten spelen wist FC Utrecht via N. Barazite de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Martin Van den Kerkhof. In de 68e minuut scoorde A. Jahanbakhsh namens AZ. Scheidsrechter Martin Van den Kerkhof besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Martin Van den Kerkhof niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-3 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - FC Utrecht
Goals
2
3
Balbezit
49%
51%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
18
16
Schoten op doel
7
10
Passes
423
442
Overtredingen
10
15
Buitenspel
9
1
Corners
6
3
LIVE AZ - FC Utrecht 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
3' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. van der Maarel FC Utrecht
32' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt R. Zivkovic met assist van N. Barazite FC Utrecht
33' Rode kaart AZ Rode kaart voor J. Svensson AZ
35' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Z. Labyad FC Utrecht
44' Wissel AZ Wissel M. Johansson voor I. Bel Hassani AZ
51' Eigen doelpunt AZ Eigen doelpunt M. van der Maarel AZ
53' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt N. Barazite met assist van S. Klaiber FC Utrecht
55' Wissel FC Utrecht Wissel D. Rosheuvel voor W. Brama FC Utrecht
55' Wissel FC Utrecht Wissel N. Venema voor Z. Labyad FC Utrecht
66' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor R. Leeuwin FC Utrecht
68' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van L. Garcia AZ
69' Wissel FC Utrecht Wissel S. Amrabat voor R. Leeuwin FC Utrecht
79' Wissel AZ Wissel J. van Overeem voor M. Seuntjens AZ
85' Wissel AZ Wissel J. Helmer voor L. Garcia AZ
86' Gele kaart AZ Gele kaart voor W. Weghorst AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - FC Utrecht
Opstellingen AZ - FC Utrecht
De opstellingen van AZ en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach John van den Brom
Formatie 4-3-1-2
Coach Erik ten Hag
Wissels FC Utrecht
# Speler Pos.
54 Nick Venema Wissel
16 David Jensen K
12 Jeff Hardeveld V
26 Darren Rosheuvel M
8 Willem Janssen M
6 Yassin Ayoub M
25 Sofyan Amrabat M
27 Gyrano Kerk A
22 Sébastien Haller A
Voorbeschouwing AZ - FC Utrecht

AZ en FC Utrecht treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 21 augustus 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl FC Utrecht slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst AZ 12
Winst FC Utrecht 8
Gelijkspel 3
Totaal 23
Tags
AZ - FC Utrecht Opstelling AZ Opstelling FC Utrecht Live AZ - FC Utrecht Live AZ - FC Utrecht kijken AZ - FC Utrecht kijken Live AZ - FC Utrecht stream AZ - FC Utrecht Fox Sports Nabeschouwing AZ - FC Utrecht Uitslag AZ - FC Utrecht Statistieken AZ - FC Utrecht Eredivisie 2016/2017 AZ - FC Utrecht wedden AZ - FC Utrecht gokken AZ - FC Utrecht Unibet