Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen (3-5) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 14 mei 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Twente het zondag 14 mei 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen (3-5)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en FC Groningen is geëindigd in een 3-5 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 2e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van B. Linssen. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 19e minuut was het FC Twente dat via D. George dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. O. Idrissi dacht na 25 minuten te scoren voor FC Groningen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 29e minuut scoorde FC Groningen via O. Idrissi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 43 minuten spelen wist FC Groningen via S. Thesker de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 64e minuut scoorde M. Klich namens FC Twente. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 66e minuut leek A. Sørloth te scoren voor FC Groningen, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 85e minuut leek E. Ünal te scoren voor FC Twente, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-5 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - FC Groningen
3
5
LIVE FC Twente - FC Groningen 3-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Linssen met assist van G. Bijl FC Groningen
19' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. George met assist van M. Klich FC Twente
25' Doelpunt FC Groningen Doelpunt O. Idrissi met assist van M. Mahi FC Groningen
29' Doelpunt FC Groningen Doelpunt O. Idrissi FC Groningen
43' Eigen doelpunt FC Groningen Eigen doelpunt S. Thesker FC Groningen
46' Wissel FC Twente Wissel J. Hooiveld voor B. Celina FC Twente
62' Wissel FC Groningen Wissel A. Sørloth voor M. Mahi FC Groningen
64' Penalty FC Twente Penalty M. Klich FC Twente
66' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Sørloth met assist van J. Davidson FC Groningen
67' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor O. Idrissi FC Groningen
76' Wissel FC Groningen Wissel T. van Weert voor B. Linssen FC Groningen
85' Doelpunt FC Twente Doelpunt E. Ünal FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - FC Groningen
Opstellingen FC Twente - FC Groningen
De opstellingen van FC Twente en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.