Nabeschouwing FC Utrecht - SC Heerenveen (2-1) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 20 mei 2017 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Utrecht het zaterdag 20 mei 2017 om 18:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - SC Heerenveen (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 30e minuut dacht FC Utrecht op voorsprong te komen via een doelpunt van R. Leeuwin. Helaas voor FC Utrecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 38e minuut was het FC Utrecht dat via R. Zivkovic dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Dennis Higler. R. Ghoochannejhad dacht na 61 minuten te scoren voor SC Heerenveen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Dennis Higler niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindstand.

LIVE FC Utrecht - SC Heerenveen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt R. Leeuwin met assist van Y. Ayoub FC Utrecht
38' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt R. Zivkovic FC Utrecht
45' Wissel SC Heerenveen Wissel Y. Kobayashi voor P. van Amersfoort SC Heerenveen
60' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
61' Penalty SC Heerenveen Penalty R. Ghoochannejhad SC Heerenveen
71' Wissel FC Utrecht Wissel N. Barazite voor S. Haller FC Utrecht
71' Wissel FC Utrecht Wissel G. Troupée voor S. Klaiber FC Utrecht
75' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Slagveer voor D. Schmidt SC Heerenveen
79' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Zeneli voor S. Larsson SC Heerenveen
82' Wissel FC Utrecht Wissel E. Braafheid voor J. Hardeveld FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - SC Heerenveen
Opstellingen FC Utrecht - SC Heerenveen
De opstellingen van FC Utrecht en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.