Nabeschouwing SC Heerenveen - NEC (0-2) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 14 mei 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt SC Heerenveen het zondag 14 mei 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - NEC (0-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en NEC is onder leiding van scheidsrechter Ed Peter Janssen geëindigd in een 0-2 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 23e minuut dacht NEC op voorsprong te komen via een doelpunt van A. Groeneveld. Helaas voor NEC werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 64e minuut was het NEC dat via T. Awoniyi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Ed Peter Janssen.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Ed Peter Janssen niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-2 eindstand.

LIVE SC Heerenveen - NEC 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt NEC Doelpunt A. Groeneveld met assist van D. Dumić NEC
28' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. von Haacke NEC
41' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Schmidt SC Heerenveen
55' Wissel NEC Wissel T. Awoniyi voor K. Mayi NEC
64' Doelpunt NEC Doelpunt T. Awoniyi met assist van D. Dumić NEC
65' Wissel SC Heerenveen Wissel Y. Namli voor D. Schmidt SC Heerenveen
65' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor S. Larsson SC Heerenveen
79' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor S. Schaars SC Heerenveen
80' Gele kaart NEC Gele kaart voor A. Messaoud NEC
80' Wissel NEC Wissel Janio Bikel voor J. von Haacke NEC
87' Wissel NEC Wissel F. Kadioglu voor A. Messaoud NEC
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - NEC
Opstellingen SC Heerenveen - NEC
De opstellingen van SC Heerenveen en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing SC Heerenveen - NEC

SC Heerenveen en NEC treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ed Peter Janssen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en NEC in de Eredivisie vond plaats op 20 augustus 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl NEC slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.