Nabeschouwing AZ - PEC Zwolle (6-0) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 6 mei 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt AZ het zondag 6 mei 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - PEC Zwolle (6-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 6-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door A. Jahanbakhsh, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. AZ vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Jahanbakhsh op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee F. Midtsjo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam AZ geen gas terug, waardoor in de 76e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van W. Weghorst. De 5-0 voor AZ volgde even later in de 77e minuut nadat W. Weghorst namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 88e minuut en kwam op naam te staan van AZ speler A. Jahanbakhsh, die daarmee tekende voor de 6-0.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout bij een 6-0 eindstand in het voordeel van AZ, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE AZ - PEC Zwolle 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van G. Til AZ 1-0
35' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Marcellis PEC Zwolle
46' Wissel PEC Zwolle Wissel T. Ondaan voor S. van den Berg PEC Zwolle
52' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van T. Koopmeiners AZ 2-0
61' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Woudstra voor Y. Mokhtar PEC Zwolle
62' Doelpunt AZ Doelpunt F. Midtsjo met assist van J. Svensson AZ 3-0
67' Wissel AZ Wissel M. Boadu voor M. Seuntjens AZ
70' Wissel PEC Zwolle Wissel E. Israelsson voor R. Dekker PEC Zwolle
75' Wissel AZ Wissel M. Hoedemakers voor R. van Eijden AZ
76' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van G. Til AZ 4-0
77' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van J. Svensson AZ 5-0
85' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor F. Midtsjo AZ
88' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van T. Reijnders AZ 6-0
90' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - PEC Zwolle
Opstellingen AZ - PEC Zwolle
De opstellingen van AZ en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach John van den Brom
Formatie 5-4-1
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing AZ - PEC Zwolle

AZ en PEC Zwolle treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 12 december 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 7
Winst PEC Zwolle 1
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 3e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 8e plaats.