Nabeschouwing FC Utrecht - Vitesse (1-2) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 19 mei 2018 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Utrecht het zaterdag 19 mei 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Vitesse (1-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 1-2 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van R. Leeuwin zette Vitesse op een 0-1 voorsprong in de 18e minuut van de wedstrijd. Vitesse vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Miazga op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut wist FC Utrecht de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. Van der Maarel. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FC Utrecht kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor Vitesse dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Utrecht - Vitesse 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor FC Utrecht
18' Eigen doelpunt Vitesse Eigen doelpunt R. Leeuwin Vitesse 0-1
38' Doelpunt Vitesse Doelpunt M. Miazga met assist van A. Buttner Vitesse 0-2
46' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt M. Van der Maarel met assist van G. Kerk FC Utrecht 1-2
49' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor G. Kashia Vitesse
51' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Z. Labyad FC Utrecht
52' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Van der Maarel FC Utrecht
56' Wissel Vitesse Wissel L. Castaignos voor B. Linssen Vitesse
59' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
62' Wissel FC Utrecht Wissel C. Dessers voor G. Kerk FC Utrecht
64' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor L. Castaignos Vitesse
66' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor T. Bruns Vitesse
72' Wissel FC Utrecht Wissel M. Klich voor G. Troupee FC Utrecht
72' Wissel Vitesse Wissel M. van der Werff voor T. Bruns Vitesse
76' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Miazga Vitesse
77' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor L. Gortler FC Utrecht
83' Wissel Vitesse Wissel A. Mukhtar voor R. Beerens Vitesse
86' Wissel FC Utrecht Wissel U. Emanuelson voor S. van de Streek FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Vitesse
Opstellingen FC Utrecht - Vitesse
De opstellingen van FC Utrecht en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.