Nabeschouwing SC Heerenveen - Feyenoord (2-3) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 6 mei 2018 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2017/2018 neemt SC Heerenveen het zondag 6 mei 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Feyenoord (2-3)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 2-3 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door S. Berghuis, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. Feyenoord vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Berghuis op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 79e minuut wist SC Heerenveen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Bruijn.

Na 80 minuten was het J. van der Heijden die de bal in eigen doel werkte, waardoor SC Heerenveen op 2-2 kwam te staan. SC Heerenveen kreeg een penalty toegewezen in de 82e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond J. Bruijn die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 2-2 tussenstand op het scorebord bleef staan. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Feyenoord dat via B. Basacikoglu nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 90e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Feyenoord.

Wedstrijdstatistieken SC Heerenveen - Feyenoord
Goals
2
3
Balbezit
46%
54%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
8
9
Schoten op doel
2
5
Aanvallen
79
80
Gevaarlijke aanvallen
52
48
Passes
333
454
Overtredingen
12
12
Buitenspel
2
1
Corners
2
4
Wissels
3
3
LIVE SC Heerenveen - Feyenoord 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
10' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van K. Diks Feyenoord 0-1
14' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor R. Ghoochannejhad SC Heerenveen
21' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor J. van der Heijden Feyenoord
37' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Bulthuis SC Heerenveen
41' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van D. Vente Feyenoord 0-2
46' Wissel SC Heerenveen Wissel D. Schmidt voor M. Vlap SC Heerenveen
46' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Bruijn voor L. Woudenberg SC Heerenveen
64' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor M. Rojas SC Heerenveen
67' Wissel Feyenoord Wissel B. Basacikoglu voor J. Boetius Feyenoord
67' Wissel Feyenoord Wissel R. van Persie voor D. Vente Feyenoord
79' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt J. Bruijn met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 1-2
80' Eigen doelpunt SC Heerenveen Eigen doelpunt J. van der Heijden SC Heerenveen 2-2
82' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor R. Haps Feyenoord
82' Penalty gemist SC Heerenveen Penalty gemist J. Bruijn SC Heerenveen
87' Wissel Feyenoord Wissel B. Nieuwkoop voor K. Diks Feyenoord
90' Doelpunt Feyenoord Doelpunt B. Basacikoglu Feyenoord 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Feyenoord
Opstellingen SC Heerenveen - Feyenoord
De opstellingen van SC Heerenveen en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Jurgen Streppel
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
23 Wouter van der Steen K
25 Jan Bekkema K
4 Nicolai Næss V
12 Doke Schmidt V
19 Pelle van Amersfoort M
26 Jordy Bruijn M
20 Henk Veerman A
35 Jizz Hornkamp A
Voorbeschouwing SC Heerenveen - Feyenoord

SC Heerenveen en Feyenoord treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 13 december 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 10 keer wist de ploeg van SC Heerenveen te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor SC Heerenveen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst SC Heerenveen 6
Winst Feyenoord 10
Gelijkspel 10
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 7e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
SC Heerenveen - Feyenoord Opstelling SC Heerenveen Opstelling Feyenoord Live SC Heerenveen - Feyenoord Live SC Heerenveen - Feyenoord kijken SC Heerenveen - Feyenoord kijken Live SC Heerenveen - Feyenoord stream SC Heerenveen - Feyenoord Fox Sports Nabeschouwing SC Heerenveen - Feyenoord Uitslag SC Heerenveen - Feyenoord Statistieken SC Heerenveen - Feyenoord Eredivisie 2017/2018 SC Heerenveen - Feyenoord wedden SC Heerenveen - Feyenoord gokken SC Heerenveen - Feyenoord Unibet