Nabeschouwing ADO Den Haag - Ajax (1-5) || Eredivisie

Zondag 24 februari 2019 - 12:15 uur

In de Eredivisie neemt ADO Den Haag het zondag 24 februari 2019 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Ajax (1-5)

Het Eredivisie duel tussen ADO Den Haag en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door A. El Khayati, waarmee ADO Den Haag met 1-0 de leiding nam. Ajax kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. van de Beek, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Ajax vervolgens op 1-2. Het was D. Tadić die vanaf 11 meter wist te scoren in de 46e minuut.

Na 74 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat H. Ziyech de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 78e minuut nadat K. Dolberg namens Ajax de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 83e minuut en kwam op naam te staan van Ajax speler H. Ziyech, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jeroen Manschot en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken ADO Den Haag - Ajax
Goals
1
5
Balbezit
37%
63%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
10
17
Schoten op doel
1
11
Aanvallen
90
123
Gevaarlijke aanvallen
41
63
Passes
302
501
Overtredingen
10
14
Buitenspel
1
1
Corners
3
8
Wissels
3
3
LIVE ADO Den Haag - Ajax 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
37' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt A. El Khayati met assist van S. Becker ADO Den Haag 1-0
39' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van D. Blind Ajax 1-1
45' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor A. Meijers ADO Den Haag
46' Penalty Ajax Penalty D. Tadić Ajax 1-2
55' Gele kaart Ajax Gele kaart voor David Neres Ajax
66' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Hooi voor D. Bakker ADO Den Haag
66' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Goppel voor T. Necid ADO Den Haag
74' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van F. de Jong Ajax 1-3
75' Wissel Ajax Wissel L. Schöne voor D. Tadić Ajax
78' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Dolberg met assist van D. van de Beek Ajax 1-4
79' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor K. Dolberg Ajax
81' Wissel ADO Den Haag Wissel S. Pinas voor T. Beugelsdijk ADO Den Haag
83' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech Ajax 1-5
88' Wissel Ajax Wissel Z. Labyad voor H. Ziyech Ajax
Opstellingen ADO Den Haag - Ajax
De opstellingen van ADO Den Haag en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Alfons Groenendijk
Wissels ADO Den Haag
# Speler Pos.
24 Wissel
24 Dehninio Muringen Wissel
18 Mike Havekotte K
1 Indy Groothuizen K
25 Robin Polley V
19 Shaquille Pinas V
6 Donny Gorter M
21 Maarten Rieder M
28 Mats van Kins M
77 Elson Hooi A
26 Thijmen Goppel A
Formatie 4-3-3
Coach Erik ten Hag
Voorbeschouwing ADO Den Haag - Ajax

ADO Den Haag en Ajax treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat ADO Den Haag en Ajax elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst ADO Den Haag 0
Winst Ajax 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 11e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.

Tags
ADO Den Haag - Ajax Opstelling ADO Den Haag Opstelling Ajax Live ADO Den Haag - Ajax Live ADO Den Haag - Ajax kijken ADO Den Haag - Ajax kijken Live ADO Den Haag - Ajax stream ADO Den Haag - Ajax Fox Sports Nabeschouwing ADO Den Haag - Ajax Uitslag ADO Den Haag - Ajax Statistieken ADO Den Haag - Ajax Eredivisie 2018/2019 ADO Den Haag - Ajax wedden ADO Den Haag - Ajax gokken ADO Den Haag - Ajax Unibet