Nabeschouwing ADO Den Haag - Willem II (6-2) || Eredivisie

Woensdag 15 mei 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie neemt ADO Den Haag het woensdag 15 mei 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Willem II (6-2)

Het Eredivisie duel tussen ADO Den Haag en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 6-2 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door D. Dankerlui, waarmee Willem II met 0-1 de leiding nam. ADO Den Haag kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. El Khayati, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette V. Pavlidis zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Willem II de leiding in de wedstrijd nam.

Na 64 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat W. Kanon de 2-2 maakte voor ADO Den Haag. In de 71e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van ADO Den Haag speler A. El Khayati. Na 71 minuten kon D. Dankerlui van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Willem II het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken. Even later viel in de 74e minuut opnieuw een doelpunt. Het was T. Necid van ADO Den Haag die de score op 4-2 zette. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 81 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van ADO Den Haag. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van L. Immers die de stand in de wedstrijd op 5-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel helemaal aan het einde van de wedstrijd. In de 86e minuut scoorde T. Necid de 6-2 voor ADO Den Haag en bepaalde daarmee de eindstand.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens bij een 6-2 eindstand in het voordeel van ADO Den Haag.

Wedstrijdstatistieken ADO Den Haag - Willem II
Goals
6
2
Balbezit
64%
36%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
4
Schoten totaal
24
13
Schoten op doel
8
7
Aanvallen
110
76
Gevaarlijke aanvallen
55
32
Passes
513
294
Overtredingen
13
16
Buitenspel
3
0
Corners
6
5
Wissels
3
2
LIVE ADO Den Haag - Willem II 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
15' Doelpunt Willem II Doelpunt D. Dankerlui Willem II 0-1
31' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt A. El Khayati met assist van T. Necid ADO Den Haag 1-1
48' Doelpunt Willem II Doelpunt V. Pavlidis met assist van A. Isak Willem II 1-2
59' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
62' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor W. Kanon ADO Den Haag
64' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt W. Kanon met assist van A. Meijers ADO Den Haag 2-2
64' Wissel ADO Den Haag Wissel S. Pinas voor E. Falkenburg ADO Den Haag
66' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Hooi voor W. Kanon ADO Den Haag
68' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Dankerlui Willem II
71' Penalty ADO Den Haag Penalty A. El Khayati ADO Den Haag 3-2
71' Tweede gele kaart Willem II Tweede gele kaart voor D. Dankerlui Willem II
74' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt T. Necid ADO Den Haag 4-2
81' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt L. Immers met assist van T. Beugelsdijk ADO Den Haag 5-2
86' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt T. Necid ADO Den Haag 6-2
86' Wissel Willem II Wissel M. Vrousai voor R. Tapia Willem II
87' Wissel Willem II Wissel A. Akkaynak voor V. Pavlidis Willem II
89' Wissel ADO Den Haag Wissel K. Ebecilio voor D. Bakker ADO Den Haag
Opstellingen ADO Den Haag - Willem II
De opstellingen van ADO Den Haag en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Alfons Groenendijk
Wissels ADO Den Haag
# Speler Pos.
1 Indy Groothuizen K
18 Mike Havekotte K
19 Shaquille Pinas V
27 Trevor David V
25 Robin Polley V
6 Donny Gorter M
20 Kyle Ebecilio M
26 Thijmen Goppel A
33 Melvyn Lorenzen A
77 Elson Hooi A
Voorbeschouwing ADO Den Haag - Willem II

ADO Den Haag en Willem II treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat ADO Den Haag en Willem II elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst ADO Den Haag 0
Winst Willem II 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 10e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
ADO Den Haag - Willem II Opstelling ADO Den Haag Opstelling Willem II Live ADO Den Haag - Willem II Live ADO Den Haag - Willem II kijken ADO Den Haag - Willem II kijken Live ADO Den Haag - Willem II stream ADO Den Haag - Willem II Fox Sports Nabeschouwing ADO Den Haag - Willem II Uitslag ADO Den Haag - Willem II Statistieken ADO Den Haag - Willem II Eredivisie 2018/2019 ADO Den Haag - Willem II wedden ADO Den Haag - Willem II gokken ADO Den Haag - Willem II Unibet