Nabeschouwing Ajax - ADO Den Haag (5-1) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 2 december 2018 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Ajax het zondag 2 december 2018 om 12:15 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - ADO Den Haag (5-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 5-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door David Neres, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Tagliafico op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut wist ADO Den Haag de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Meijers.

Na 43 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat M. de Ligt de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 48e minuut nadat D. van de Beek namens Ajax de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 83e minuut en kwam op naam te staan van Ajax speler K. Dolberg, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pol van Boekel en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - ADO Den Haag 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Ajax Doelpunt David Neres Ajax 1-0
21' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Tagliafico met assist van Z. Labyad Ajax 2-0
39' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt A. Meijers ADO Den Haag 2-1
43' Doelpunt Ajax Doelpunt M. de Ligt met assist van F. de Jong Ajax 3-1
46' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Necid voor M. Lorenzen ADO Den Haag
48' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek Ajax 4-1
59' Wissel Ajax Wissel M. Wöber voor D. van de Beek Ajax
69' Wissel ADO Den Haag Wissel Zhang Yuning voor J. Goossens ADO Den Haag
69' Wissel Ajax Wissel K. Dolberg voor K. Huntelaar Ajax
77' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Falkenburg voor D. Malone ADO Den Haag
79' Wissel Ajax Wissel D. Sinkgraven voor Z. Labyad Ajax
83' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Dolberg met assist van David Neres Ajax 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - ADO Den Haag
Opstellingen Ajax - ADO Den Haag
De opstellingen van Ajax en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.