Nabeschouwing Ajax - FC Emmen (5-0) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 25 augustus 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Ajax het zaterdag 25 augustus 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Emmen (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 5-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door H. Ziyech, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Huntelaar op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee K. Huntelaar zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 71e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van D. Tadić. In de 86e werkte G. Bijl de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 5-0 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - FC Emmen 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van K. Huntelaar Ajax 1-0
38' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar Ajax 2-0
41' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor T. Siekman FC Emmen
46' Wissel FC Emmen Wissel S. Gronsveld voor W. Marinus FC Emmen
46' Wissel FC Emmen Wissel J. Arias voor N. Pedersen FC Emmen
59' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar met assist van C. Eiting Ajax 3-0
64' Wissel Ajax Wissel K. Sierhuis voor K. Huntelaar Ajax
64' Wissel Ajax Wissel N. Mazraoui voor F. de Jong Ajax
71' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadić met assist van H. Ziyech Ajax 4-0
78' Wissel Ajax Wissel D. Johnsen voor H. Ziyech Ajax
78' Wissel FC Emmen Wissel H. Bos voor L. Slagveer FC Emmen
86' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt G. Bijl Ajax 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - FC Emmen
Opstellingen Ajax - FC Emmen
De opstellingen van Ajax en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.