Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle (2-1) || Eredivisie

Woensdag 13 maart 2019 - 18:30 uur

In de Eredivisie neemt Ajax het woensdag 13 maart 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door D. Tadić, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 79e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van V. van Crooij, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 85e minuut zette D. Blind zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 90e minuut moest PEC Zwolle verder met een man minder, nadat V. van Crooij een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout, waardoor Ajax dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Ajax - PEC Zwolle
Goals
2
1
Balbezit
59%
41%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
17
7
Schoten op doel
7
3
Aanvallen
146
82
Gevaarlijke aanvallen
86
27
Passes
540
374
Overtredingen
9
13
Corners
7
4
Wissels
3
3
LIVE Ajax - PEC Zwolle 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
18' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Boer voor M. van der Hart PEC Zwolle
25' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor V. van Crooij PEC Zwolle
32' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadić met assist van Z. Labyad Ajax 1-0
68' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Elbers voor M. van Duinen PEC Zwolle
69' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor K. Dolberg Ajax
69' Wissel Ajax Wissel J. Veltman voor Z. Labyad Ajax
79' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt V. van Crooij met assist van K. Ehizibue PEC Zwolle 1-1
83' Wissel Ajax Wissel N. Lang voor L. Schöne Ajax
85' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Blind met assist van N. Lang Ajax 2-1
86' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Tadić Ajax
86' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor T. Lam PEC Zwolle
89' Wissel PEC Zwolle Wissel L. Thy voor G. Hamer PEC Zwolle
90' Tweede gele kaart PEC Zwolle Tweede gele kaart voor V. van Crooij PEC Zwolle
92' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
Opstellingen Ajax - PEC Zwolle
De opstellingen van Ajax en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Jaap Stam
Voorbeschouwing Ajax - PEC Zwolle

Ajax en PEC Zwolle treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en PEC Zwolle elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 0
Winst PEC Zwolle 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Ajax - PEC Zwolle Opstelling Ajax Opstelling PEC Zwolle Live Ajax - PEC Zwolle Live Ajax - PEC Zwolle kijken Ajax - PEC Zwolle kijken Live Ajax - PEC Zwolle stream Ajax - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle Uitslag Ajax - PEC Zwolle Statistieken Ajax - PEC Zwolle Eredivisie 2018/2019 Ajax - PEC Zwolle wedden Ajax - PEC Zwolle gokken Ajax - PEC Zwolle Unibet