Nabeschouwing Ajax - PSV (3-1) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 31 maart 2019 - 16:45 uur

Ajax - PSV

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Ajax het zondag 31 maart 2019 om 16:45 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - PSV (3-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en PSV is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 3-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van D. Schwaab zette Ajax op een 1-0 voorsprong in de 21e minuut van de wedstrijd. In de 57e minuut moest N. Mazraoui van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Björn Kuipers een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Ajax verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte L. de Jong namens PSV in de 58e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

D. Tadić zette Ajax even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Björn Kuipers toegekende penalty wist te benutten. Na 96 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat David Neres de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Ajax.

LIVE Ajax - PSV 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt D. Schwaab Ajax 1-0
54' Gele kaart PSV Gele kaart voor M. Sadílek PSV
57' Rode kaart Ajax Rode kaart voor N. Mazraoui Ajax
58' Doelpunt PSV Doelpunt L. de Jong met assist van Angeliño PSV 1-1
60' Wissel Ajax Wissel J. Veltman voor L. Schöne Ajax
69' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
71' Penalty Ajax Penalty D. Tadić Ajax 2-1
72' Wissel PSV Wissel D. Malen voor M. Sadílek PSV
75' Wissel PSV Wissel T. Sainsbury voor N. Viergever PSV
80' Wissel Ajax Wissel R. Kristensen voor H. Ziyech Ajax
86' Wissel Ajax Wissel L. Magallán voor D. van de Beek Ajax
87' Wissel PSV Wissel C. Gakpo voor J. Hendrix PSV
92' Gele kaart Ajax Gele kaart voor A. Onana Ajax
96' Doelpunt Ajax Doelpunt David Neres met assist van N. Tagliafico Ajax 3-1
96' Gele kaart Ajax Gele kaart voor David Neres Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - PSV
Opstellingen Ajax - PSV
De opstellingen van Ajax en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PSV zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - PSV

Ajax en PSV treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en PSV in de Eredivisie vond plaats op 23 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 11 keer wist de ploeg van Ajax te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Ajax. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Ajax 10
Winst PSV 11
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 1e plaats.