Nabeschouwing Ajax - Vitesse (4-2) || Eredivisie

Dinsdag 23 april 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie neemt Ajax het dinsdag 23 april 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Vitesse (4-2)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 4-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door H. Ziyech, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 54e minuut voor dat Ajax via D. Tadić op 2-0 kwam te staan. In de 58e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee M. de Ligt zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 66 minuten deed N. Foor iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Vitesse werd verkleind tot 3-1. In de 80e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Ajax speler D. Tadić. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 82e minuut en kwam op naam te staan van Vitesse speler O. Darfalou, die daarmee tekende voor de 4-2. Na 91 minuten moest Vitesse speler M. Bero het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Vitesse de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken Ajax - Vitesse
Goals
4
2
Balbezit
56%
44%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
20
9
Schoten op doel
9
4
Aanvallen
120
80
Gevaarlijke aanvallen
72
20
Passes
526
408
Overtredingen
15
14
Buitenspel
3
0
Corners
5
2
Wissels
3
3
LIVE Ajax - Vitesse 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
41' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van D. Tadić Ajax 1-0
53' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
54' Penalty Ajax Penalty D. Tadić Ajax 2-0
58' Doelpunt Ajax Doelpunt M. de Ligt met assist van L. Schöne Ajax 3-0
63' Wissel Ajax Wissel David Neres voor H. Ziyech Ajax
63' Wissel Ajax Wissel R. Kristensen voor N. Tagliafico Ajax
66' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Foor met assist van M. Bero Vitesse 3-1
67' Wissel Vitesse Wissel T. Matavž voor N. Foor Vitesse
69' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
79' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor T. Buitink Vitesse
79' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor L. Schöne Ajax
80' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. van der Werff Vitesse
80' Penalty Ajax Penalty D. Tadić Ajax 4-1
82' Doelpunt Vitesse Doelpunt O. Darfalou met assist van T. Matavž Vitesse 4-2
86' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. van de Beek Ajax
86' Wissel Vitesse Wissel R. Thelander voor M. van der Werff Vitesse
91' Tweede gele kaart Vitesse Tweede gele kaart voor M. Bero Vitesse
Opstellingen Ajax - Vitesse
De opstellingen van Ajax en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Leonid Slutskiy
Voorbeschouwing Ajax - Vitesse

Ajax en Vitesse treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en Vitesse elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 0
Winst Vitesse 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Ajax - Vitesse Opstelling Ajax Opstelling Vitesse Live Ajax - Vitesse Live Ajax - Vitesse kijken Ajax - Vitesse kijken Live Ajax - Vitesse stream Ajax - Vitesse Fox Sports Nabeschouwing Ajax - Vitesse Uitslag Ajax - Vitesse Statistieken Ajax - Vitesse Eredivisie 2018/2019 Ajax - Vitesse wedden Ajax - Vitesse gokken Ajax - Vitesse Unibet