Nabeschouwing Ajax - Vitesse (4-2) || Eredivisie 2018/2019

Dinsdag 23 april 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Ajax het dinsdag 23 april 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Vitesse (4-2)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 4-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door H. Ziyech, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 54e minuut voor dat Ajax via D. Tadić op 2-0 kwam te staan. In de 58e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee M. de Ligt zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 66 minuten deed N. Foor iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Vitesse werd verkleind tot 3-1. In de 80e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Ajax speler D. Tadić. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 82e minuut en kwam op naam te staan van Vitesse speler O. Darfalou, die daarmee tekende voor de 4-2. Na 91 minuten moest Vitesse speler M. Bero het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Vitesse de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Vitesse 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van D. Tadić Ajax 1-0
53' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
54' Penalty Ajax Penalty D. Tadić Ajax 2-0
58' Doelpunt Ajax Doelpunt M. de Ligt met assist van L. Schöne Ajax 3-0
63' Wissel Ajax Wissel David Neres voor H. Ziyech Ajax
63' Wissel Ajax Wissel R. Kristensen voor N. Tagliafico Ajax
66' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Foor met assist van M. Bero Vitesse 3-1
67' Wissel Vitesse Wissel T. Matavž voor N. Foor Vitesse
69' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
79' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor T. Buitink Vitesse
79' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor L. Schöne Ajax
80' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. van der Werff Vitesse
80' Penalty Ajax Penalty D. Tadić Ajax 4-1
82' Doelpunt Vitesse Doelpunt O. Darfalou met assist van T. Matavž Vitesse 4-2
86' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. van de Beek Ajax
86' Wissel Vitesse Wissel R. Thelander voor M. van der Werff Vitesse
91' Tweede gele kaart Vitesse Tweede gele kaart voor M. Bero Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Vitesse
Opstellingen Ajax - Vitesse
De opstellingen van Ajax en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Leonid Slutskiy
Voorbeschouwing Ajax - Vitesse

Ajax en Vitesse treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 2 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Vitesse slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 17
Winst Vitesse 8
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 6e plaats.