Nabeschouwing Ajax - Willem II (2-0) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 3 november 2018 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Ajax het zaterdag 3 november 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Willem II (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door K. Dolberg, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. de Jong op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Willem II 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Dolberg met assist van David Neres Ajax 1-0
22' Doelpunt Ajax Doelpunt F. de Jong met assist van N. Tagliafico Ajax 2-0
33' Gele kaart Willem II Gele kaart voor Fran Sol Willem II
35' Wissel Willem II Wissel T. Meißner voor D. Saddiki Willem II
54' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor K. Dolberg Ajax
67' Wissel Ajax Wissel D. van de Beek voor L. Schöne Ajax
68' Wissel Willem II Wissel D. Kolovos voor E. Lieftink Willem II
86' Wissel Ajax Wissel Z. Labyad voor H. Ziyech Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Willem II
Opstellingen Ajax - Willem II
De opstellingen van Ajax en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Willem II

Ajax en Willem II treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 24 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 19
Winst Willem II 2
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 13e plaats.