Nabeschouwing AZ - Heracles (2-1) || Eredivisie

Dinsdag 23 april 2019 - 19:45 uur

In de Eredivisie neemt AZ het dinsdag 23 april 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Heracles (2-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder geëindigd in een 2-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door C. Stengs, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. Heracles kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Kuwas, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette A. Gudmundsson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Siemen Mulder, waardoor AZ dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken AZ - Heracles
Goals
2
1
Balbezit
53%
47%
Gele kaarten
3
1
Schoten totaal
16
7
Schoten op doel
7
4
Aanvallen
126
77
Gevaarlijke aanvallen
44
33
Passes
464
388
Overtredingen
13
11
Buitenspel
2
2
Corners
2
4
Wissels
2
3
LIVE AZ - Heracles 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Doelpunt AZ Doelpunt C. Stengs met assist van G. Til AZ 1-0
41' Doelpunt Heracles Doelpunt B. Kuwas Heracles 1-1
51' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Wijndal AZ
58' Wissel Heracles Wissel L. Duarte voor D. dos Santos Heracles
66' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson AZ 2-1
69' Wissel Heracles Wissel Jesper Drost voor K. Peterson Heracles
76' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Gudmundsson AZ
81' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
83' Wissel Heracles Wissel J. Konings voor Mohammed Osman Heracles
85' Wissel AZ Wissel M. Boadu voor M. Seuntjens AZ
85' Gele kaart Heracles Gele kaart voor J. Konings Heracles
89' Wissel AZ Wissel S. Wuytens voor F. Midtsjø AZ
Opstellingen AZ - Heracles
De opstellingen van AZ en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach John van den Brom
Formatie 4-2-3-1
Coach Frank Wormuth
Wissels Heracles
# Speler Pos.
16 Michael Brouwer K
26 Koen Bucker K
13 Mats Knoester V
5 Bart van Hintum V
12 Wout Droste V
18 Jesper Drost M
8 Lerin Duarte M
25 Joey Konings A
Voorbeschouwing AZ - Heracles

AZ en Heracles treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ en Heracles elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst AZ 0
Winst Heracles 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we Heracles terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
AZ - Heracles Opstelling AZ Opstelling Heracles Live AZ - Heracles Live AZ - Heracles kijken AZ - Heracles kijken Live AZ - Heracles stream AZ - Heracles Fox Sports Nabeschouwing AZ - Heracles Uitslag AZ - Heracles Statistieken AZ - Heracles Eredivisie 2018/2019 AZ - Heracles wedden AZ - Heracles gokken AZ - Heracles Unibet