Nabeschouwing AZ - NAC Breda (5-0) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 12 augustus 2018 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt AZ het zondag 12 augustus 2018 om 16:45 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - NAC Breda (5-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 5-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door J. Svensson, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. AZ vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Hatzidiakos op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee M. Boadu zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam AZ geen gas terug, waardoor in de 79e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van T. Koopmeiners. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor AZ. Deze werd gescoord door B. Johnsen in de 85e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van AZ.

LIVE AZ - NAC Breda 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt AZ Doelpunt J. Svensson AZ 1-0
30' Doelpunt AZ Doelpunt P. Hatzidiakos met assist van O. Idrissi AZ 2-0
42' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu AZ 3-0
46' Wissel NAC Breda Wissel L. Ilić voor G. Kastaneer NAC Breda
58' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor M. El Allouchi NAC Breda
70' Wissel NAC Breda Wissel J. van der Gaag voor M. te Vrede NAC Breda
76' Wissel AZ Wissel D. Rotariu voor F. Midtsjø AZ
79' Doelpunt AZ Doelpunt T. Koopmeiners AZ 4-0
81' Wissel AZ Wissel L. Bergsma voor R. Vlaar AZ
85' Doelpunt AZ Doelpunt B. Johnsen met assist van T. Ouwejan AZ 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - NAC Breda
Opstellingen AZ - NAC Breda
De opstellingen van AZ en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing AZ - NAC Breda

AZ en NAC Breda treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen AZ en NAC Breda in de Eredivisie vond plaats op 17 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl NAC Breda slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.