Nabeschouwing AZ - VVV Venlo (3-0) || Eredivisie

Zaterdag 16 februari 2019 - 18:30 uur

In de Eredivisie neemt AZ het zaterdag 16 februari 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen VVV Venlo. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - VVV Venlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - VVV Venlo (3-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en VVV Venlo is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 3-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door G. Til, waarmee AZ Alkmaar met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van N. Röseler zorgde ervoor dat AZ Alkmaar op 2-0 kwam te staan in de 22e minuut. In de 61e minuut volgde een derde treffer van AZ Alkmaar, waarmee M. Seuntjens zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, waardoor AZ dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken AZ - VVV Venlo
Goals
3
0
Balbezit
54%
46%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
19
12
Schoten op doel
10
2
Aanvallen
115
123
Gevaarlijke aanvallen
52
25
Passes
520
440
Overtredingen
10
10
Buitenspel
2
1
Corners
9
3
Wissels
3
1
LIVE AZ - VVV Venlo 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - VVV Venlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt G. Til AZ Alkmaar 1-0
22' Eigen doelpunt AZ Alkmaar Eigen doelpunt N. Röseler AZ Alkmaar 2-0
48' Gele kaart AZ Alkmaar Gele kaart voor A. Maher AZ Alkmaar
51' Gele kaart VVV-Venlo Gele kaart voor P. van Ooijen VVV-Venlo
61' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt M. Seuntjens met assist van A. Maher AZ Alkmaar 3-0
74' Wissel AZ Alkmaar Wissel A. Gudmundsson voor M. Seuntjens AZ Alkmaar
75' Wissel AZ Alkmaar Wissel P. Hatzidiakos voor R. Vlaar AZ Alkmaar
75' Wissel VVV-Venlo Wissel D. van Bruggen voor P. van Ooijen VVV-Venlo
80' Gele kaart AZ Alkmaar Gele kaart voor P. Hatzidiakos AZ Alkmaar
84' Wissel AZ Alkmaar Wissel M. Vejinovic voor A. Maher AZ Alkmaar
Opstellingen AZ - VVV Venlo
De opstellingen van AZ en VVV Venlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en VVV Venlo zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach John van den Brom
Formatie 4-3-3
Coach Maurice Steijn
Voorbeschouwing AZ - VVV Venlo

AZ en VVV Venlo treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ en VVV Venlo elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst AZ 0
Winst VVV Venlo 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we VVV Venlo terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.

Tags
AZ - VVV Venlo Opstelling AZ Opstelling VVV Venlo Live AZ - VVV Venlo Live AZ - VVV Venlo kijken AZ - VVV Venlo kijken Live AZ - VVV Venlo stream AZ - VVV Venlo Fox Sports Nabeschouwing AZ - VVV Venlo Uitslag AZ - VVV Venlo Statistieken AZ - VVV Venlo Eredivisie 2018/2019 AZ - VVV Venlo wedden AZ - VVV Venlo gokken AZ - VVV Venlo Unibet