Nabeschouwing De Graafschap - Willem II (2-1) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 30 september 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt De Graafschap het zondag 30 september 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - Willem II (2-1)

Het Eredivisie duel tussen De Graafschap en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax geëindigd in een 2-1 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor A. Akkaynak in de 18e minuut, waardoor Willem II met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 21 minuten was het S. Nijland die De Graafschap op een 1-0 voorsprong zette. Een penalty in de 28e minuut was de ideale kans voor De Graafschap om te scoren. E. Bakker was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-0 bleef.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde D. Saddiki de gelijkmaker voor Willem II in de 49e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. In de 64e minuut moest Willem II verder met een man minder, nadat D. Palacios een tweede gele kaart kreeg. In de 89e werkte F. Lewis de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 2-1 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Christiaan Bax, waardoor De Graafschap dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE De Graafschap - Willem II 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Dankerlui Willem II
18' Rode kaart Willem II Rode kaart voor A. Akkaynak Willem II
20' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
21' Doelpunt De Graafschap Doelpunt S. Nijland De Graafschap 1-0
27' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Palacios Willem II
28' Penalty gemist De Graafschap Penalty gemist E. Bakker De Graafschap
33' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Lewis Willem II
46' Wissel Willem II Wissel D. Saddiki voor J. Croux Willem II
46' Wissel Willem II Wissel V. Anita voor D. Dankerlui Willem II
49' Doelpunt Willem II Doelpunt D. Saddiki met assist van D. Crowley Willem II 1-1
57' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor M. Abena De Graafschap
59' Wissel De Graafschap Wissel D. Burgzorg voor J. Thomassen De Graafschap
64' Tweede gele kaart Willem II Tweede gele kaart voor D. Palacios Willem II
68' Wissel De Graafschap Wissel M. Hamdaoui voor J. Tutuarima De Graafschap
72' Wissel Willem II Wissel T. Meißner voor D. Crowley Willem II
84' Wissel De Graafschap Wissel J. Vet voor E. Bakker De Graafschap
89' Eigen doelpunt De Graafschap Eigen doelpunt F. Lewis De Graafschap 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - Willem II
Opstellingen De Graafschap - Willem II
De opstellingen van De Graafschap en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.