Nabeschouwing Excelsior - ADO Den Haag (2-4) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 1 september 2018 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Excelsior het zaterdag 1 september 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - ADO Den Haag (2-4)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 2-4 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 21 minuten. A. El Khayati maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee ADO Den Haag vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. ADO Den Haag vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. El Khayati op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut volgde een derde treffer van ADO Den Haag, waarmee A. El Khayati zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam ADO Den Haag geen gas terug, waardoor in de 69e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van A. El Khayati. Na 70 minuten wist Excelsior eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van M. Anderson bracht het de achterstand terug tot 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 72e minuut en kwam op naam te staan van Excelsior speler D. Mahmudov, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Blom en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van ADO Den Haag.

LIVE Excelsior - ADO Den Haag 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Penalty ADO Den Haag Penalty A. El Khayati ADO Den Haag 0-1
25' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor E. Hooi ADO Den Haag
46' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt A. El Khayati met assist van T. Necid ADO Den Haag 0-2
46' Wissel Excelsior Wissel D. Mahmudov voor A. Messaoud Excelsior
47' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor L. Immers ADO Den Haag
55' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor M. Anderson Excelsior
65' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt A. El Khayati met assist van T. Necid ADO Den Haag 0-3
69' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt A. El Khayati met assist van D. Malone ADO Den Haag 0-4
70' Doelpunt Excelsior Doelpunt M. Anderson met assist van R. Koolwijk Excelsior 1-4
72' Doelpunt Excelsior Doelpunt D. Mahmudov met assist van E. Ómarsson Excelsior 2-4
80' Wissel Excelsior Wissel M. Edawrds voor M. Anderson Excelsior
80' Wissel ADO Den Haag Wissel M. Lorenzen voor E. Hooi ADO Den Haag
82' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor A. Meijers ADO Den Haag
88' Wissel Excelsior Wissel A. Hadouir voor E. Ómarsson Excelsior
91' Wissel ADO Den Haag Wissel N. Kuipers voor A. El Khayati ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - ADO Den Haag
Opstellingen Excelsior - ADO Den Haag
De opstellingen van Excelsior en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.