Nabeschouwing Excelsior - AZ (4-2) || Eredivisie

Woensdag 15 mei 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie neemt Excelsior het woensdag 15 mei 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - AZ (4-2)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en AZ is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 4-2 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Jeffry Fortes, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. AZ Alkmaar kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Koopmeiners, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van R. van Rhijn kwam Excelsior in de 51e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

L. Bruins zette Excelsior even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Dennis Higler toegekende penalty wist te benutten. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 66e minuut nadat E. Ómarsson namens Excelsior de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 70e minuut en kwam op naam te staan van AZ Alkmaar speler B. Johnsen, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Excelsior.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - AZ
Goals
4
2
Balbezit
45%
55%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
13
19
Schoten op doel
9
4
Aanvallen
117
117
Gevaarlijke aanvallen
48
57
Passes
408
492
Overtredingen
8
7
Buitenspel
2
2
Corners
2
10
Wissels
3
3
LIVE Excelsior - AZ 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
22' Doelpunt Excelsior Doelpunt Jeffry Fortes Excelsior 1-0
30' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt T. Koopmeiners AZ Alkmaar 1-1
41' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor J. Mattheij Excelsior
46' Wissel AZ Alkmaar Wissel R. van Rhijn voor S. Wuytens AZ Alkmaar
51' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt R. van Rhijn Excelsior 2-1
57' Wissel Excelsior Wissel D. Eckert voor A. Messaoud Excelsior
59' Gele kaart AZ Alkmaar Gele kaart voor A. Gudmundsson AZ Alkmaar
60' Penalty Excelsior Penalty L. Bruins Excelsior 3-1
64' Wissel AZ Alkmaar Wissel B. Johnsen voor A. Gudmundsson AZ Alkmaar
65' Wissel Excelsior Wissel M. Edwards voor J. Schouten Excelsior
66' Doelpunt Excelsior Doelpunt E. Ómarsson met assist van L. Bruins Excelsior 4-1
70' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt B. Johnsen met assist van C. Stengs AZ Alkmaar 4-2
81' Wissel AZ Alkmaar Wissel K. Goudmijn voor F. Midtsjø AZ Alkmaar
83' Wissel Excelsior Wissel R. van der Meer voor E. Ómarsson Excelsior
Opstellingen Excelsior - AZ
De opstellingen van Excelsior en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Ricardo Moniz
Formatie 4-3-3
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing Excelsior - AZ

Excelsior en AZ treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Excelsior en AZ elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Excelsior 0
Winst AZ 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 16e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Excelsior - AZ Opstelling Excelsior Opstelling AZ Live Excelsior - AZ Live Excelsior - AZ kijken Excelsior - AZ kijken Live Excelsior - AZ stream Excelsior - AZ Fox Sports Nabeschouwing Excelsior - AZ Uitslag Excelsior - AZ Statistieken Excelsior - AZ Eredivisie 2018/2019 Excelsior - AZ wedden Excelsior - AZ gokken Excelsior - AZ Unibet