Nabeschouwing Excelsior - FC Emmen (2-1) || Eredivisie

Zondag 17 februari 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie neemt Excelsior het zondag 17 februari 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Emmen (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-1 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door M. de Leeuw, waarmee FC Emmen met 0-1 de leiding nam. Excelsior kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Edwards, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 65e minuut zette D. Eckert zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Excelsior de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler, waardoor Excelsior dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - FC Emmen
Goals
2
1
Balbezit
47%
53%
Schoten totaal
12
14
Schoten op doel
6
5
Aanvallen
125
116
Gevaarlijke aanvallen
41
51
Passes
396
444
Overtredingen
7
16
Buitenspel
1
0
Corners
4
7
Wissels
3
3
LIVE Excelsior - FC Emmen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
52' Wissel Excelsior Wissel D. Eckert voor L. Bruins Excelsior
59' Doelpunt FC Emmen Doelpunt M. de Leeuw met assist van C. Cavlan FC Emmen 0-1
60' Wissel FC Emmen Wissel R. Niemeijer voor M. de Leeuw FC Emmen
62' Doelpunt Excelsior Doelpunt M. Edwards met assist van J. Schouten Excelsior 1-1
65' Doelpunt Excelsior Doelpunt D. Eckert met assist van M. Edwards Excelsior 2-1
71' Wissel FC Emmen Wissel J. Arias voor M. Chacón FC Emmen
71' Wissel FC Emmen Wissel L. Slagveer voor A. Bannink FC Emmen
81' Wissel Excelsior Wissel R. van der Meer voor L. Burnet Excelsior
89' Wissel Excelsior Wissel D. Haspolat voor A. Messaoud Excelsior
Opstellingen Excelsior - FC Emmen
De opstellingen van Excelsior en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Adrie Poldervaart
Formatie 4-2-3-1
Coach Dick Lukkien
Voorbeschouwing Excelsior - FC Emmen

Excelsior en FC Emmen treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Excelsior en FC Emmen elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Excelsior 0
Winst FC Emmen 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 16e positie staat, terwijl we FC Emmen terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Excelsior - FC Emmen Opstelling Excelsior Opstelling FC Emmen Live Excelsior - FC Emmen Live Excelsior - FC Emmen kijken Excelsior - FC Emmen kijken Live Excelsior - FC Emmen stream Excelsior - FC Emmen Fox Sports Nabeschouwing Excelsior - FC Emmen Uitslag Excelsior - FC Emmen Statistieken Excelsior - FC Emmen Eredivisie 2018/2019 Excelsior - FC Emmen wedden Excelsior - FC Emmen gokken Excelsior - FC Emmen Unibet