Nabeschouwing Excelsior - SC Heerenveen (3-3) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 22 september 2018 - 19:45 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt Excelsior het zaterdag 22 september 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - SC Heerenveen (3-3)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen Excelsior en SC Heerenveen geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door A. Messaoud, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Excelsior vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Bruins op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut wist SC Heerenveen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Bulthuis.

Na 51 minuten werd de voorsprong voor Excelsior vergroot nadat A. Messaoud de 3-1 wist te scoren. In de 59e minuut kwam SC Heerenveen weer dichterbij, nadat M. Thorsby de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor SC Heerenveen. Het was J. Hornkamp die in de 92e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Edwin van de Graaf bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - SC Heerenveen
Goals
3
3
Balbezit
50%
50%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
12
10
Schoten op doel
8
5
Aanvallen
104
124
Gevaarlijke aanvallen
47
39
Passes
452
429
Overtredingen
4
11
Buitenspel
1
0
Corners
6
7
Wissels
2
3
LIVE Excelsior - SC Heerenveen 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Doelpunt Excelsior Doelpunt A. Messaoud met assist van Jeffry Fortes Excelsior 1-0
27' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. Thorsby SC Heerenveen
42' Doelpunt Excelsior Doelpunt L. Bruins met assist van H. Matthys Excelsior 2-0
46' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Vlap voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
46' Wissel SC Heerenveen Wissel N. Mihajlović voor A. Zeneli SC Heerenveen
49' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt D. Bulthuis met assist van N. Mihajlović SC Heerenveen 2-1
51' Doelpunt Excelsior Doelpunt A. Messaoud met assist van L. Burnet Excelsior 3-1
59' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Thorsby met assist van N. Mihajlović SC Heerenveen 3-2
66' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Hornkamp voor M. van Bergen SC Heerenveen
83' Wissel Excelsior Wissel A. Hadouir voor E. Ómarsson Excelsior
83' Wissel Excelsior Wissel D. Mahmudov voor A. Messaoud Excelsior
92' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt J. Hornkamp SC Heerenveen 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - SC Heerenveen
Opstellingen Excelsior - SC Heerenveen
De opstellingen van Excelsior en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Basiselftal SC Heerenveen
# Speler Pos.
1 Warner Hahn K
2 Sherel Floranus V
3 Daniel Høegh V
14 Dave Bulthuis V
5 Kik Pierie V
8 Morten Thorsby M
21 Yuki Kobayashi M
10 Ben Rienstra M
11 Mitchell van Bergen A
9 Sam Lammers A
13 Arbër Zeneli A
Voorbeschouwing Excelsior - SC Heerenveen

Excelsior en SC Heerenveen treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 24 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is SC Heerenveen favoriet. 10 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Excelsior. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Excelsior 5
Winst SC Heerenveen 10
Gelijkspel 1
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 13e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.

Tags
Excelsior - SC Heerenveen Opstelling Excelsior Opstelling SC Heerenveen Live Excelsior - SC Heerenveen Live Excelsior - SC Heerenveen kijken Excelsior - SC Heerenveen kijken Live Excelsior - SC Heerenveen stream Excelsior - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Excelsior - SC Heerenveen Uitslag Excelsior - SC Heerenveen Statistieken Excelsior - SC Heerenveen Eredivisie 2018/2019 Excelsior - SC Heerenveen wedden Excelsior - SC Heerenveen gokken Excelsior - SC Heerenveen Unibet