Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (0-1) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 2 september 2018 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Groningen het zondag 2 september 2018 om 12:15 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Agroud Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (0-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 0-1 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 64e minuut door V. van Crooij, waarmee PEC Zwolle met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name PEC Zwolle dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor PEC Zwolle uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE FC Groningen - PEC Zwolle 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Genreau PEC Zwolle
34' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor P. Kenneth PEC Zwolle
46' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Scamacca voor D. Genreau PEC Zwolle
52' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor R. Dekker PEC Zwolle
53' Wissel PEC Zwolle Wissel O. Bouy voor C. Leemans PEC Zwolle
54' Wissel FC Groningen Wissel J. Pohl voor M. Cassierra FC Groningen
63' Wissel FC Groningen Wissel M. Mahi voor M. Breij FC Groningen
64' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt V. van Crooij PEC Zwolle 0-1
70' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Zeefuik FC Groningen
74' Wissel FC Groningen Wissel C. Antuna voor T. Handwerker FC Groningen
84' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Hamer voor Y. Namli PEC Zwolle
85' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. Mahi FC Groningen
94' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor T. Lam PEC Zwolle
94' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Doan FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - PEC Zwolle
Opstellingen FC Groningen - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Groningen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle

FC Groningen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 11 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 8
Winst PEC Zwolle 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 16e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 18e plaats.