Nabeschouwing Feyenoord - Ajax (6-2) || Eredivisie

Zondag 27 januari 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie neemt Feyenoord het zondag 27 januari 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - Ajax (6-2)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie geëindigd in een 6-2 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door L. Schöne, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Feyenoord kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Toornstra, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 31e minuut zette S. Berghuis zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Feyenoord de leiding in de wedstrijd nam.

Na 33 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat H. Ziyech de 2-2 maakte voor Ajax. Feyenoord leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 42 minuten op voorsprong na een goal van R. van Persie: 3-2. Even later was het opnieuw R. van Persie die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Feyenoord op 4-2 in de 56e minuut. Het volgende doelpunt van Feyenoord viel in de 75e minuut en betekende de 5-2. Het doelpunt kwam op naam van T. Vilhena. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Feyenoord. Het was Y. Ayoub die in de 84e minuut de stand op 6-2 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Makkelie en eindigde de wedstrijd dus met een 6-2 stand in het voordeel van Feyenoord.

Wedstrijdstatistieken Feyenoord - Ajax
Goals
6
2
Balbezit
49%
51%
Schoten totaal
20
15
Schoten op doel
9
7
Aanvallen
80
134
Gevaarlijke aanvallen
30
74
Passes
408
413
Overtredingen
11
14
Buitenspel
3
0
Corners
4
5
Wissels
3
3
LIVE Feyenoord - Ajax 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Schöne Ajax 0-1
16' Doelpunt Feyenoord Doelpunt J. Toornstra met assist van S. Berghuis Feyenoord 1-1
31' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van J. Toornstra Feyenoord 2-1
33' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech Ajax 2-2
42' Doelpunt Feyenoord Doelpunt R. van Persie met assist van J. Toornstra Feyenoord 3-2
56' Doelpunt Feyenoord Doelpunt R. van Persie met assist van S. Berghuis Feyenoord 4-2
60' Wissel Ajax Wissel David Neres voor D. van de Beek Ajax
60' Wissel Ajax Wissel D. Sinkgraven voor L. Magallán Ajax
68' Wissel Feyenoord Wissel N. Jørgensen voor R. van Persie Feyenoord
72' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor K. Dolberg Ajax
73' Wissel Feyenoord Wissel R. Haps voor C. Verdonk Feyenoord
75' Doelpunt Feyenoord Doelpunt T. Vilhena met assist van J. Toornstra Feyenoord 5-2
83' Wissel Feyenoord Wissel Y. Ayoub voor S. Berghuis Feyenoord
84' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Y. Ayoub met assist van N. Jørgensen Feyenoord 6-2
Opstellingen Feyenoord - Ajax
De opstellingen van Feyenoord en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Erik ten Hag
Voorbeschouwing Feyenoord - Ajax

Feyenoord en Ajax treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Makkelie en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Feyenoord en Ajax elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Feyenoord 0
Winst Ajax 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 3e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.

Tags
Feyenoord - Ajax Opstelling Feyenoord Opstelling Ajax Live Feyenoord - Ajax Live Feyenoord - Ajax kijken Feyenoord - Ajax kijken Live Feyenoord - Ajax stream Feyenoord - Ajax Fox Sports Nabeschouwing Feyenoord - Ajax Uitslag Feyenoord - Ajax Statistieken Feyenoord - Ajax Eredivisie 2018/2019 Feyenoord - Ajax wedden Feyenoord - Ajax gokken Feyenoord - Ajax Unibet