Nabeschouwing Feyenoord - AZ (2-1) || Eredivisie

Zaterdag 20 april 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie neemt Feyenoord het zaterdag 20 april 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - AZ (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en AZ is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 2-1 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door M. Seuntjens, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. Feyenoord kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Malacia, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette R. van Persie zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Feyenoord de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor Feyenoord dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Feyenoord - AZ
Goals
2
1
Balbezit
57%
43%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
18
7
Schoten op doel
11
2
Aanvallen
81
79
Gevaarlijke aanvallen
40
38
Passes
568
420
Overtredingen
7
14
Buitenspel
5
1
Corners
9
6
Wissels
3
3
LIVE Feyenoord - AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
36' Doelpunt AZ Doelpunt M. Seuntjens met assist van A. Maher AZ 0-1
51' Doelpunt Feyenoord Doelpunt T. Malacia met assist van T. Vilhena Feyenoord 1-1
59' Wissel Feyenoord Wissel J. St. Juste voor R. Martina Feyenoord
67' Wissel AZ Wissel O. Idrissi voor S. Wuytens AZ
67' Wissel AZ Wissel M. Boadu voor A. Gudmundsson AZ
68' Doelpunt Feyenoord Doelpunt R. van Persie met assist van J. St. Juste Feyenoord 2-1
74' Wissel AZ Wissel B. Johnsen voor C. Stengs AZ
83' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor S. Berghuis Feyenoord
84' Wissel Feyenoord Wissel Y. Ayoub voor R. van Persie Feyenoord
88' Wissel Feyenoord Wissel J. van der Heijden voor S. Larsson Feyenoord
93' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Y. Ayoub Feyenoord
Opstellingen Feyenoord - AZ
De opstellingen van Feyenoord en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Giovanni van Bronckhorst
Formatie 4-3-3
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing Feyenoord - AZ

Feyenoord en AZ treffen elkaar in de 31e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Feyenoord en AZ elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Feyenoord 0
Winst AZ 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 3e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Feyenoord - AZ Opstelling Feyenoord Opstelling AZ Live Feyenoord - AZ Live Feyenoord - AZ kijken Feyenoord - AZ kijken Live Feyenoord - AZ stream Feyenoord - AZ Fox Sports Nabeschouwing Feyenoord - AZ Uitslag Feyenoord - AZ Statistieken Feyenoord - AZ Eredivisie 2018/2019 Feyenoord - AZ wedden Feyenoord - AZ gokken Feyenoord - AZ Unibet