Nabeschouwing Feyenoord - Heracles (2-1) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 13 april 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Feyenoord het zaterdag 13 april 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - Heracles (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 2-1 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door S. Berghuis, waarmee Feyenoord met 1-0 de leiding nam. Heracles Almelo kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Jesper Drost, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 65e minuut moest Feyenoord verder met een man minder nadat N. Jørgensen een rode kaart had gekregen.

S. Berghuis zette Feyenoord even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Jochem Kamphuis toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis, waardoor Feyenoord dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Feyenoord - Heracles 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van N. Jørgensen Feyenoord 1-0
47' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Jesper Drost met assist van K. Peterson Heracles Almelo 1-1
57' Wissel Feyenoord Wissel B. Nieuwkoop voor R. Martina Feyenoord
58' Wissel Heracles Almelo Wissel Adrián Dalmau voor K. Peterson Heracles Almelo
65' Rode kaart Feyenoord Rode kaart voor N. Jørgensen Feyenoord
76' Wissel Heracles Almelo Wissel S. van der Water voor B. Kuwas Heracles Almelo
77' Wissel Feyenoord Wissel R. van Persie voor J. Clasie Feyenoord
82' Penalty Feyenoord Penalty S. Berghuis Feyenoord 2-1
86' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor T. Breukers Heracles Almelo
89' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Adrián Dalmau Heracles Almelo
90' Wissel Heracles Almelo Wissel J. Konings voor M. Rossmann Heracles Almelo
92' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor T. Malacia Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - Heracles
Opstellingen Feyenoord - Heracles
De opstellingen van Feyenoord en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Giovanni van Bronckhorst
Coach Frank Wormuth
Voorbeschouwing Feyenoord - Heracles

Feyenoord en Heracles treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en Heracles in de Eredivisie vond plaats op 11 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Heracles slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 17
Winst Heracles 4
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 3e positie staat, terwijl we Heracles terugvinden op de 6e plaats.