Nabeschouwing Fortuna Sittard - NAC Breda (2-1) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 21 april 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Fortuna Sittard het zondag 21 april 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - NAC Breda (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 39 minuten. M. Diemers maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Fortuna Sittard vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Fortuna Sittard vergrootte in de 80e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Diemers op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut wist NAC Breda de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. te Vrede. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want NAC Breda kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel, waardoor Fortuna Sittard dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fortuna Sittard - NAC Breda 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor A. El Messaoudi Fortuna Sittard
34' Wissel Fortuna Sittard Wissel F. Stokkers voor A. Novakovich Fortuna Sittard
39' Penalty Fortuna Sittard Penalty M. Diemers Fortuna Sittard 1-0
46' Wissel NAC Breda Wissel G. Damen voor E. Palmer-Brown NAC Breda
65' Wissel NAC Breda Wissel M. Rosheuvel voor R. Lundqvist NAC Breda
70' Wissel NAC Breda Wissel G. Kastaneer voor K. Karami NAC Breda
73' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ciss voor J. Smeets Fortuna Sittard
80' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Hutten voor A. Balić Fortuna Sittard
80' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt M. Diemers met assist van L. Lamprou Fortuna Sittard 2-0
91' Doelpunt NAC Breda Doelpunt M. te Vrede met assist van G. Kastaneer NAC Breda 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - NAC Breda
Opstellingen Fortuna Sittard - NAC Breda
De opstellingen van Fortuna Sittard en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Coach René Eijer
Formatie 4-3-1-2
Coach Ruud Brood
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - NAC Breda

Fortuna Sittard en NAC Breda treffen elkaar in de 31e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en NAC Breda in de Eredivisie vond plaats op 16 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Fortuna Sittard favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl NAC Breda slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fortuna Sittard 1
Winst NAC Breda 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 15e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 18e plaats.