Nabeschouwing Fortuna Sittard - SC Heerenveen (2-4) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 23 februari 2019 - 19:45 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt Fortuna Sittard het zaterdag 23 februari 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - SC Heerenveen (2-4)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-4 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door L. Lamprou, waarmee Fortuna Sittard met 1-0 de leiding nam. Fortuna Sittard vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Diemers op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut wist SC Heerenveen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Høegh.

Na 61 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. van Bergen de 2-2 maakte voor SC Heerenveen. In de 73e minuut werd José Rodríguez van Fortuna Sittard met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor SC Heerenveen met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 74e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van SC Heerenveen speler S. Lammers. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 84e minuut was het SC Heerenveen dat via S. Lammers de stand op 2-4 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pol van Boekel en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van SC Heerenveen.

Wedstrijdstatistieken Fortuna Sittard - SC Heerenveen
Goals
2
4
Balbezit
52%
48%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
4
1
Schoten totaal
12
22
Schoten op doel
4
12
Aanvallen
132
100
Gevaarlijke aanvallen
50
53
Passes
405
360
Overtredingen
8
12
Buitenspel
2
2
Corners
2
10
Wissels
1
3
LIVE Fortuna Sittard - SC Heerenveen 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt L. Lamprou met assist van C. Mac-Intosch Fortuna Sittard 1-0
17' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor L. Lamprou Fortuna Sittard
21' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor J. Hornkamp SC Heerenveen
31' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt M. Diemers met assist van Lisandro Semedo Fortuna Sittard 2-0
36' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor K. Heerings Fortuna Sittard
46' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor José Rodríguez Fortuna Sittard
46' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt D. Høegh met assist van Y. Kobayashi SC Heerenveen 2-1
61' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. van Bergen met assist van Y. Kobayashi SC Heerenveen 2-2
71' Wissel SC Heerenveen Wissel N. Mihajlović voor M. van Bergen SC Heerenveen
73' Rode kaart Fortuna Sittard Rode kaart voor José Rodríguez Fortuna Sittard
74' Penalty SC Heerenveen Penalty S. Lammers SC Heerenveen 2-3
75' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Essers voor Lisandro Semedo Fortuna Sittard
79' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Hutten voor A. El Messaoudi Fortuna Sittard
84' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Lammers met assist van M. Vlap SC Heerenveen 2-4
85' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor D. Johnsen SC Heerenveen
95' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Thorsby voor B. Rienstra SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - SC Heerenveen
Opstellingen Fortuna Sittard - SC Heerenveen
De opstellingen van Fortuna Sittard en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Basiselftal SC Heerenveen
# Speler Pos.
1 Warner Hahn K
3 Daniel Høegh V
5 Kik Pierie V
16 Lucas Woudenberg V
10 Ben Rienstra M
18 Michel Vlap M
21 Yuki Kobayashi M
35 Jizz Hornkamp A
11 Mitchell van Bergen A
9 Sam Lammers A
17 Dennis Johnsen A
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - SC Heerenveen

Fortuna Sittard en SC Heerenveen treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 1 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is SC Heerenveen favoriet. 1 keer wist de ploeg van Fortuna Sittard te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Fortuna Sittard. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Fortuna Sittard 0
Winst SC Heerenveen 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 11e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Fortuna Sittard - SC Heerenveen Opstelling Fortuna Sittard Opstelling SC Heerenveen Live Fortuna Sittard - SC Heerenveen Live Fortuna Sittard - SC Heerenveen kijken Fortuna Sittard - SC Heerenveen kijken Live Fortuna Sittard - SC Heerenveen stream Fortuna Sittard - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Fortuna Sittard - SC Heerenveen Uitslag Fortuna Sittard - SC Heerenveen Statistieken Fortuna Sittard - SC Heerenveen Eredivisie 2018/2019 Fortuna Sittard - SC Heerenveen wedden Fortuna Sittard - SC Heerenveen gokken Fortuna Sittard - SC Heerenveen Unibet