Nabeschouwing Heracles - Vitesse (3-2) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 16 maart 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Heracles het zaterdag 16 maart 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Polman Stadion in Almelo.

Via de Heracles - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - Vitesse (3-2)

Het Eredivisie duel tussen Heracles en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 3-2 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Heracles Almelo kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Adrián Dalmau. Vitesse kwam in de 7e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Foor, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 26e minuut zette Adrián Dalmau zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Heracles Almelo de leiding in de wedstrijd nam.

In de 38e minuut moest Vitesse verder met een man minder, nadat M. Clark een tweede gele kaart kreeg. In de 48e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van Vitesse speler M. Bero. Heracles Almelo kwam op voorsprong nadat D. Van den Buijs de 3-2 wist te maken na 61 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Heracles.

LIVE Heracles - Vitesse 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Adrián Dalmau met assist van K. Peterson Heracles Almelo 1-0
7' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Foor Vitesse 1-1
25' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Clark Vitesse
26' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Adrián Dalmau met assist van B. Kuwas Heracles Almelo 2-1
38' Tweede gele kaart Vitesse Tweede gele kaart voor M. Clark Vitesse
43' Wissel Vitesse Wissel A. Büttner voor M. Dauda Vitesse
48' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor K. Peterson Heracles Almelo
48' Penalty Vitesse Penalty M. Bero Vitesse 2-2
61' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt D. Van den Buijs met assist van W. Droste Heracles Almelo 3-2
63' Wissel Heracles Almelo Wissel L. Duarte voor J. Konings Heracles Almelo
63' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor N. Foor Vitesse
80' Wissel Vitesse Wissel H. Gong voor B. Linssen Vitesse
89' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor A. Büttner Vitesse
91' Wissel Heracles Almelo Wissel D. dos Santos voor Adrián Dalmau Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - Vitesse
Opstellingen Heracles - Vitesse
De opstellingen van Heracles en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Heracles gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Frank Wormuth
Coach Leonid Slutskiy
Voorbeschouwing Heracles - Vitesse

Heracles en Vitesse treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Heracles en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 7 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Vitesse favoriet. 13 keer wist de ploeg van Heracles te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Heracles. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Heracles 4
Winst Vitesse 13
Gelijkspel 10
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Heracles op een 7e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 5e plaats.