Nabeschouwing NAC Breda - AZ (0-3) || Eredivisie 2018/2019

Vrijdag 8 februari 2019 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt NAC Breda het vrijdag 8 februari 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Rat Verlegh Stadion in Breda.

Via de NAC Breda - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NAC Breda - AZ (0-3)

Het Eredivisie duel tussen NAC Breda en AZ is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 0-3 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door G. Til, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. AZ vergrootte in de 54e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Til op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was A. Gudmundsson van AZ die de 0-3 wist te maken in de 90e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor AZ dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE NAC Breda - AZ 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NAC Breda - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor K. Mets NAC Breda
25' Gele kaart AZ Gele kaart voor G. Til AZ
33' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til met assist van J. Svensson AZ 0-1
46' Wissel NAC Breda Wissel P. van Anholt voor K. Karami NAC Breda
47' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor P. van Anholt NAC Breda
54' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til met assist van C. Stengs AZ 0-2
64' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor B. Johnsen AZ
69' Wissel NAC Breda Wissel M. El Allouchi voor G. Nijholt NAC Breda
78' Wissel NAC Breda Wissel G. Korte voor S. Kaikai NAC Breda
90' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson met assist van O. Idrissi AZ 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting NAC Breda - AZ
Opstellingen NAC Breda - AZ
De opstellingen van NAC Breda en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NAC Breda gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing NAC Breda - AZ

NAC Breda en AZ treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NAC Breda en AZ in de Eredivisie vond plaats op 12 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 12 keer wist de ploeg van NAC Breda te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor NAC Breda. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst NAC Breda 7
Winst AZ 12
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NAC Breda op een 18e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 4e plaats.