Nabeschouwing PEC Zwolle - De Graafschap (0-3) || Eredivisie

Zaterdag 23 februari 2019 - 19:45 uur

In de Eredivisie neemt PEC Zwolle het zaterdag 23 februari 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - De Graafschap (0-3)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 0-3 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van T. Lam zette De Graafschap op een 0-1 voorsprong in de 36e minuut van de wedstrijd. De Graafschap vergrootte in de 64e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Benschop op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut moest De Graafschap verder met een man minder nadat F. Serrarens een rode kaart had gekregen.

In de 80e minuut volgde een derde treffer van De Graafschap, waarmee D. Burgzorg zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Martens, waardoor De Graafschap dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - De Graafschap
Balbezit
59%
41%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
12
11
Schoten op doel
3
5
Aanvallen
96
121
Gevaarlijke aanvallen
69
45
Passes
433
299
Overtredingen
8
13
Buitenspel
4
3
Corners
9
2
Wissels
2
3
LIVE PEC Zwolle - De Graafschap 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
36' Eigen doelpunt De Graafschap Eigen doelpunt T. Lam De Graafschap 0-1
61' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
64' Doelpunt De Graafschap Doelpunt C. Benschop met assist van A. Matusiwa De Graafschap 0-2
71' Wissel PEC Zwolle Wissel C. Leemans voor O. Bouy PEC Zwolle
72' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Elbers voor V. van Crooij PEC Zwolle
72' Wissel De Graafschap Wissel F. Serrarens voor C. Benschop De Graafschap
72' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor B. Straalman De Graafschap
75' Wissel De Graafschap Wissel D. van Mieghem voor F. Narsingh De Graafschap
77' Rode kaart De Graafschap Rode kaart voor F. Serrarens De Graafschap
80' Doelpunt De Graafschap Doelpunt D. Burgzorg met assist van Y. El Jebli De Graafschap 0-3
90' Wissel De Graafschap Wissel S. Nieuwpoort voor D. Burgzorg De Graafschap
Opstellingen PEC Zwolle - De Graafschap
De opstellingen van PEC Zwolle en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Jaap Stam
Formatie 4-3-3
Coach Henk de Jong
Wissels De Graafschap
# Speler Pos.
13 Jordy Rondeel K
12 Nigel Bertrams K
24 Ruben Ligeon V
4 Sven Nieuwpoort V
6 Robert Klaasen M
28 Frank Olijve M
18 Erik Bakker M
9 Nabil Bahoui M
22 Fabian Serrarens A
11 Daryl van Mieghem A
Voorbeschouwing PEC Zwolle - De Graafschap

PEC Zwolle en De Graafschap treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat PEC Zwolle en De Graafschap elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 0
Winst De Graafschap 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 13e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - De Graafschap Opstelling PEC Zwolle Opstelling De Graafschap Live PEC Zwolle - De Graafschap Live PEC Zwolle - De Graafschap kijken PEC Zwolle - De Graafschap kijken Live PEC Zwolle - De Graafschap stream PEC Zwolle - De Graafschap Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - De Graafschap Uitslag PEC Zwolle - De Graafschap Statistieken PEC Zwolle - De Graafschap Eredivisie 2018/2019 PEC Zwolle - De Graafschap wedden PEC Zwolle - De Graafschap gokken PEC Zwolle - De Graafschap Unibet