Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard (5-0) || Eredivisie

Zondag 7 april 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie neemt PEC Zwolle het zondag 7 april 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard (5-0)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 5-0 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door V. van Crooij, waarmee PEC Zwolle met 1-0 de leiding nam. In de 35e minuut moest B. Ňinaj van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Dennis Higler een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Fortuna Sittard verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep PEC Zwolle via een goal van Y. Namli in de 50e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 53e minuut volgde een derde treffer van PEC Zwolle, waarmee L. Thy zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam PEC Zwolle geen gas terug, waardoor in de 61e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van M. van Duinen. De vijfde treffer van PEC Zwolle viel in de 64e minuut en kwam op naam te staan van L. Thy.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van PEC Zwolle.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - Fortuna Sittard
Goals
5
0
Balbezit
60%
40%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
19
3
Schoten op doel
10
0
Aanvallen
113
107
Gevaarlijke aanvallen
63
27
Passes
556
364
Overtredingen
14
7
Buitenspel
10
1
Corners
8
1
Wissels
3
3
LIVE PEC Zwolle - Fortuna Sittard 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
11' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor M. Ospitalieri Fortuna Sittard
27' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor V. van Crooij PEC Zwolle
33' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt V. van Crooij met assist van Y. Namli PEC Zwolle 1-0
35' Rode kaart Fortuna Sittard Rode kaart voor B. Ňinaj Fortuna Sittard
38' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ciranni voor Lisandro Semedo Fortuna Sittard
50' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Y. Namli met assist van M. van Duinen PEC Zwolle 2-0
53' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van P. Clement PEC Zwolle 3-0
59' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Essers voor L. Lamprou Fortuna Sittard
61' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt M. van Duinen met assist van K. Ehizibue PEC Zwolle 4-0
64' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van V. van Crooij PEC Zwolle 5-0
68' Wissel PEC Zwolle Wissel C. Leemans voor P. Clement PEC Zwolle
68' Wissel PEC Zwolle Wissel Y. Nakayama voor B. van Polen PEC Zwolle
72' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Elbers voor V. van Crooij PEC Zwolle
72' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Balić voor L. Hutten Fortuna Sittard
Opstellingen PEC Zwolle - Fortuna Sittard
De opstellingen van PEC Zwolle en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Jaap Stam
Formatie 4-3-3
Coach René Eijer
Voorbeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard

PEC Zwolle en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat PEC Zwolle en Fortuna Sittard elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 0
Winst Fortuna Sittard 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 13e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - Fortuna Sittard Opstelling PEC Zwolle Opstelling Fortuna Sittard Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard kijken PEC Zwolle - Fortuna Sittard kijken Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard stream PEC Zwolle - Fortuna Sittard Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard Uitslag PEC Zwolle - Fortuna Sittard Statistieken PEC Zwolle - Fortuna Sittard Eredivisie 2018/2019 PEC Zwolle - Fortuna Sittard wedden PEC Zwolle - Fortuna Sittard gokken PEC Zwolle - Fortuna Sittard Unibet