Nabeschouwing PEC Zwolle - PSV (1-2) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 25 augustus 2018 - 20:45 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt PEC Zwolle het zaterdag 25 augustus 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - PSV (1-2)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en PSV is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 1-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 2e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg M. van Duinen van PEC Zwolle via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 41 minuten was het L. de Jong die PSV op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte V. van Crooij namens PEC Zwolle in de 48e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat L. de Jong namens PSV in de 93e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers, waardoor PSV dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - PSV
Goals
1
2
Balbezit
55%
45%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
18
14
Schoten op doel
5
5
Aanvallen
114
108
Gevaarlijke aanvallen
50
46
Passes
419
467
Overtredingen
11
7
Buitenspel
1
2
Corners
6
6
Wissels
3
3
LIVE PEC Zwolle - PSV 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Penalty gemist PEC Zwolle Penalty gemist M. van Duinen PEC Zwolle
40' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor K. Ehizibue PEC Zwolle
41' Doelpunt PSV Doelpunt L. de Jong met assist van H. Lozano PSV 0-1
48' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt V. van Crooij PEC Zwolle 1-1
52' Wissel PEC Zwolle Wissel P. Kenneth voor B. van Polen PEC Zwolle
56' Gele kaart PSV Gele kaart voor D. Dumfries PSV
65' Wissel PEC Zwolle Wissel Z. Flemming voor D. Genreau PEC Zwolle
66' Wissel PSV Wissel Mauro Júnior voor G. Pereiro PSV
75' Wissel PSV Wissel J. Teze voor D. Dumfries PSV
81' Wissel PSV Wissel D. Malen voor D. Rigo PSV
82' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Hamer voor R. Dekker PEC Zwolle
91' Gele kaart PSV Gele kaart voor N. Viergever PSV
93' Doelpunt PSV Doelpunt L. de Jong PSV 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - PSV
Opstellingen PEC Zwolle - PSV
De opstellingen van PEC Zwolle en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PSV zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach John van 't Schip
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
40 Mike Hauptmeijer K
15 Ruben Ligeon V
34 Ouasim Bouy V
14 Zian Flemming M
5 Kenneth Paal M
22 Thomas van den Belt M
6 Gustavo Hamer M
11 Terell Ondaan A
25 Stanley Elbers A
Voorbeschouwing PEC Zwolle - PSV

PEC Zwolle en PSV treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en PSV in de Eredivisie vond plaats op 3 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 9 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor PEC Zwolle. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 2
Winst PSV 9
Gelijkspel 1
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 17e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - PSV Opstelling PEC Zwolle Opstelling PSV Live PEC Zwolle - PSV Live PEC Zwolle - PSV kijken PEC Zwolle - PSV kijken Live PEC Zwolle - PSV stream PEC Zwolle - PSV Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - PSV Uitslag PEC Zwolle - PSV Statistieken PEC Zwolle - PSV Eredivisie 2018/2019 PEC Zwolle - PSV wedden PEC Zwolle - PSV gokken PEC Zwolle - PSV Unibet