Nabeschouwing PEC Zwolle - Willem II (2-3) || Eredivisie

Vrijdag 9 november 2018 - 20:00 uur

In de Eredivisie neemt PEC Zwolle het vrijdag 9 november 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Willem II (2-3)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 2-3 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door D. Dankerlui, waarmee Willem II met 0-1 de leiding nam. Willem II vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Fran Sol op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut wist PEC Zwolle de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via V. van Crooij.

Na 67 minuten werd de voorsprong voor Willem II vergroot nadat Fran Sol de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk PEC Zwolle dat in de 82e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Z. Flemming de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Willem II.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - Willem II
Goals
2
3
Balbezit
67%
33%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
20
5
Schoten op doel
7
3
Aanvallen
139
77
Gevaarlijke aanvallen
56
23
Passes
584
282
Overtredingen
14
14
Buitenspel
2
0
Corners
7
1
Wissels
2
2
LIVE PEC Zwolle - Willem II 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Doelpunt Willem II Doelpunt D. Dankerlui met assist van D. Palacios Willem II 0-1
16' Doelpunt Willem II Doelpunt Fran Sol met assist van F. Lewis Willem II 0-2
55' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor K. Ehizibue PEC Zwolle
60' Wissel Willem II Wissel J. Mcgarry voor D. Palacios Willem II
63' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt V. van Crooij met assist van K. Ehizibue PEC Zwolle 1-2
67' Doelpunt Willem II Doelpunt Fran Sol met assist van D. Crowley Willem II 1-3
69' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Dekker voor O. Bouy PEC Zwolle
69' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Scamacca voor D. Lachman PEC Zwolle
69' Wissel Willem II Wissel D. Saddiki voor F. Lewis Willem II
82' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Z. Flemming met assist van V. van Crooij PEC Zwolle 2-3
89' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Y. Namli PEC Zwolle
96' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Dankerlui Willem II
Opstellingen PEC Zwolle - Willem II
De opstellingen van PEC Zwolle en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
1 Diederik Boer K
23 Dean Anthony Bouzanis K
15 Ruben Ligeon V
33 Sepp van den Berg V
8 Clint Leemans M
19 Rick Dekker M
10 Gianluca Scamacca A
Voorbeschouwing PEC Zwolle - Willem II

PEC Zwolle en Willem II treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat PEC Zwolle en Willem II elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 0
Winst Willem II 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 13e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - Willem II Opstelling PEC Zwolle Opstelling Willem II Live PEC Zwolle - Willem II Live PEC Zwolle - Willem II kijken PEC Zwolle - Willem II kijken Live PEC Zwolle - Willem II stream PEC Zwolle - Willem II Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - Willem II Uitslag PEC Zwolle - Willem II Statistieken PEC Zwolle - Willem II Eredivisie 2018/2019 PEC Zwolle - Willem II wedden PEC Zwolle - Willem II gokken PEC Zwolle - Willem II Unibet