Nabeschouwing PSV - FC Utrecht (4-0) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 11 augustus 2018 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt PSV het zaterdag 11 augustus 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - FC Utrecht (4-0)

Het Eredivisie duel tussen PSV en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 4-0 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 26e minuut dacht FC Utrecht op voorsprong te komen via een doelpunt van G. Troupée. Helaas voor FC Utrecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. PSV vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Bergwijn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Na de openingstreffer hadden allebei de ploegen nog een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen, maar het zou uiteindelijk bij een 2-0 stand blijven waardoor het dus is dat dankzij de overwinning drie punten in de bus mee naar huis neemt.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor PSV dankzij een 4-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSV - FC Utrecht 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart PSV Gele kaart voor G. Pereiro PSV 1-0
26' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Troupée FC Utrecht
40' Gele kaart PSV Gele kaart voor S. Bergwijn PSV
46' Gele kaart PSV Gele kaart voor J. Hendrix PSV
52' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. van der Maarel FC Utrecht
57' Doelpunt PSV Doelpunt S. Bergwijn PSV 2-0
68' Wissel PSV Wissel D. Rigo voor P. Rosario PSV
71' Wissel FC Utrecht Wissel J. van Overeem voor G. Troupée FC Utrecht
77' Doelpunt PSV Doelpunt H. Lozano PSV 3-0
80' Doelpunt PSV Doelpunt D. Dumfries met assist van G. Pereiro PSV 4-0
81' Wissel PSV Wissel N. Gavory voor U. Emanuelson PSV
81' Wissel PSV Wissel M. Romero voor G. Pereiro PSV
86' Wissel PSV Wissel D. Malen voor S. Bergwijn PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - FC Utrecht
Opstellingen PSV - FC Utrecht
De opstellingen van PSV en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Voorbeschouwing PSV - FC Utrecht

PSV en FC Utrecht treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen PSV en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 3 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl FC Utrecht slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.