Nabeschouwing PSV - Willem II (6-1) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 1 september 2018 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt PSV het zaterdag 1 september 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Willem II (6-1)

Het Eredivisie duel tussen PSV en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 6-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door J. Hendrix, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. PSV vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Bergwijn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam PSV vervolgens op 3-0. Het was G. Pereiro die vanaf 11 meter wist te scoren in de 35e minuut.

Ook na de derde treffer nam PSV geen gas terug, waardoor in de 44e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van N. Viergever. Na 46 minuten wist Willem II eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Fran Sol bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 49e minuut was het N. Viergever van PSV wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens PSV mocht S. Bergwijn in de 72e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis en eindigde de wedstrijd dus met een 6-1 stand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - Willem II 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt PSV Doelpunt J. Hendrix PSV 1-0
13' Doelpunt PSV Doelpunt S. Bergwijn met assist van Angeliño PSV 2-0
35' Penalty PSV Penalty G. Pereiro PSV 3-0
44' Doelpunt PSV Doelpunt N. Viergever PSV 4-0
46' Doelpunt Willem II Doelpunt Fran Sol met assist van D. Palacios Willem II 4-1
46' Wissel Willem II Wissel E. Lieftink voor A. Akkaynak Willem II
48' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
49' Doelpunt PSV Doelpunt N. Viergever met assist van L. de Jong PSV 5-1
57' Wissel PSV Wissel T. Sainsbury voor N. Viergever PSV
63' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Lewis Willem II
66' Wissel PSV Wissel D. Malen voor G. Pereiro PSV
70' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Palacios Willem II
72' Doelpunt PSV Doelpunt S. Bergwijn met assist van Angeliño PSV 6-1
75' Wissel Willem II Wissel V. Anita voor D. Crowley Willem II
78' Wissel PSV Wissel B. Ramselaar voor H. Lozano PSV
80' Gele kaart Willem II Gele kaart voor A. Özbiliz Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Willem II
Opstellingen PSV - Willem II
De opstellingen van PSV en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Willem II

PSV en Willem II treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 10 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 19
Winst Willem II 1
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 1e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 4e plaats.