Nabeschouwing Vitesse - De Graafschap (6-1) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 12 mei 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Vitesse het zondag 12 mei 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - De Graafschap (6-1)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 6-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van B. Straalman zette Vitesse op een 1-0 voorsprong in de 26e minuut van de wedstrijd. Vitesse vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Buitink op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut volgde een derde treffer van Vitesse, waarmee T. Buitink zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

M. Ødegaard zette Vitesse even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Bas Nijhuis toegekende penalty wist te benutten. De 5-0 voor Vitesse volgde even later in de 80e minuut nadat O. Darfalou namens zijn team opnieuw wist te scoren. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 86e minuut was het Y. El Jebli van De Graafschap wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Vitesse mocht R. Musaba in de 88e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Vitesse.

LIVE Vitesse - De Graafschap 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Eigen doelpunt Vitesse Eigen doelpunt B. Straalman Vitesse 1-0
38' Doelpunt Vitesse Doelpunt T. Buitink met assist van V. Karavaev Vitesse 2-0
46' Wissel De Graafschap Wissel Y. El Jebli voor J. Vet De Graafschap
62' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor B. Straalman De Graafschap
65' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor V. Karavaev Vitesse
65' Wissel De Graafschap Wissel E. Bakker voor C. Benschop De Graafschap
70' Doelpunt Vitesse Doelpunt T. Buitink met assist van M. Clark Vitesse 3-0
72' Penalty Vitesse Penalty M. Ødegaard Vitesse 4-0
75' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor T. Matavž Vitesse
76' Wissel Vitesse Wissel C. Musonda voor M. Ødegaard Vitesse
80' Doelpunt Vitesse Doelpunt O. Darfalou Vitesse 5-0
82' Wissel Vitesse Wissel R. Musaba voor N. Foor Vitesse
85' Wissel De Graafschap Wissel R. Klaasen voor F. Narsingh De Graafschap
86' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Y. El Jebli De Graafschap 5-1
88' Doelpunt Vitesse Doelpunt R. Musaba met assist van V. Karavaev Vitesse 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - De Graafschap
Opstellingen Vitesse - De Graafschap
De opstellingen van Vitesse en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.