Nabeschouwing Willem II - Ajax (1-4) || Eredivisie

Zaterdag 6 april 2019 - 18:30 uur

In de Eredivisie neemt Willem II het zaterdag 6 april 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - Ajax (1-4)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie geëindigd in een 1-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door D. van de Beek, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van A. Isak in de 26e minuut zorgde er even later voor dat Willem II weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. Via een eigen goal van F. Heerkens kwam Ajax in de 41e minuut op een 1-2 voorsprong te staan.

Na 53 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat J. Veltman de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 70e minuut wist H. Ziyech namens Ajax de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Makkelie en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken Willem II - Ajax
Goals
1
4
Balbezit
45%
55%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
13
13
Schoten op doel
4
5
Aanvallen
123
112
Gevaarlijke aanvallen
33
48
Passes
423
527
Overtredingen
10
15
Buitenspel
0
1
Corners
3
1
Wissels
3
3
LIVE Willem II - Ajax 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Crowley Willem II
14' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van F. de Jong Ajax 0-1
26' Penalty Willem II Penalty A. Isak Willem II 1-1
29' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Lewis Willem II
41' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt F. Heerkens Ajax 1-2
53' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Veltman met assist van D. Tadić Ajax 1-3
70' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van D. Tadić Ajax 1-4
75' Wissel Ajax Wissel D. de Wit voor L. Schöne Ajax
75' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor D. Tadić Ajax
76' Wissel Willem II Wissel D. Dankerlui voor M. Vrousai Willem II
83' Wissel Ajax Wissel D. Sinkgraven voor F. de Jong Ajax
85' Wissel Willem II Wissel K. Coulibaly voor A. Isak Willem II
91' Wissel Willem II Wissel D. Saddiki voor E. Pavlidis Willem II
Opstellingen Willem II - Ajax
De opstellingen van Willem II en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Adrie Koster
Voorbeschouwing Willem II - Ajax

Willem II en Ajax treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Makkelie en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Willem II en Ajax elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Willem II 0
Winst Ajax 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 8e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is hagel.

Tags
Willem II - Ajax Opstelling Willem II Opstelling Ajax Live Willem II - Ajax Live Willem II - Ajax kijken Willem II - Ajax kijken Live Willem II - Ajax stream Willem II - Ajax Fox Sports Nabeschouwing Willem II - Ajax Uitslag Willem II - Ajax Statistieken Willem II - Ajax Eredivisie 2018/2019 Willem II - Ajax wedden Willem II - Ajax gokken Willem II - Ajax Unibet