Nabeschouwing Willem II - AZ (2-1) || Eredivisie

Zondag 24 februari 2019 - 16:45 uur

In de Eredivisie neemt Willem II het zondag 24 februari 2019 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - AZ (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en AZ is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 2-1 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door M. Vrousai, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. Willem II vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Crowley op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut wist AZ Alkmaar de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via G. Til. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want AZ Alkmaar kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rob Dieperink, waardoor Willem II dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Willem II - AZ
Goals
2
1
Balbezit
34%
66%
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
13
10
Schoten op doel
6
5
Aanvallen
83
128
Gevaarlijke aanvallen
48
50
Passes
277
551
Overtredingen
12
10
Buitenspel
1
0
Corners
7
5
Wissels
3
1
LIVE Willem II - AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Vrousai met assist van F. Heerkens Willem II 1-0
29' Doelpunt Willem II Doelpunt D. Crowley met assist van D. Dankerlui Willem II 2-0
48' Gele kaart AZ Alkmaar Gele kaart voor A. Maher AZ Alkmaar
54' Gele kaart AZ Alkmaar Gele kaart voor M. Seuntjens AZ Alkmaar
58' Wissel AZ Alkmaar Wissel B. Johnsen voor R. van Rhijn AZ Alkmaar
68' Wissel Willem II Wissel V. Anita voor D. Crowley Willem II
78' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt G. Til AZ Alkmaar 2-1
81' Wissel Willem II Wissel D. Saddiki voor R. Tapia Willem II
89' Gele kaart AZ Alkmaar Gele kaart voor R. Vlaar AZ Alkmaar
91' Wissel Willem II Wissel E. Pavlidis voor A. Isak Willem II
Opstellingen Willem II - AZ
De opstellingen van Willem II en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing Willem II - AZ

Willem II en AZ treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Willem II en AZ elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Willem II 0
Winst AZ 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 14e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Willem II - AZ Opstelling Willem II Opstelling AZ Live Willem II - AZ Live Willem II - AZ kijken Willem II - AZ kijken Live Willem II - AZ stream Willem II - AZ Fox Sports Nabeschouwing Willem II - AZ Uitslag Willem II - AZ Statistieken Willem II - AZ Eredivisie 2018/2019 Willem II - AZ wedden Willem II - AZ gokken Willem II - AZ Unibet