Nabeschouwing Willem II - NAC Breda (2-0) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 20 januari 2019 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Willem II het zondag 20 januari 2019 om 12:15 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - NAC Breda (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 2-0 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Pol Llonch, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. In de 85e minuut moest M. El Allouchi van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Björn Kuipers een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest NAC Breda verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Willem II via een goal van M. Vrousai in de 92e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Willem II.

LIVE Willem II - NAC Breda 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Dankerlui Willem II
22' Doelpunt Willem II Doelpunt Pol Llonch Willem II 1-0
46' Wissel Willem II Wissel E. Pavlidis voor K. Kristinsson Willem II
67' Wissel NAC Breda Wissel R. Lundqvist voor D. Klomp NAC Breda
75' Wissel NAC Breda Wissel G. Kastaneer voor G. Korte NAC Breda
75' Wissel Willem II Wissel M. Vrousai voor A. Özbiliz Willem II
80' Wissel NAC Breda Wissel S. van Hooijdonk voor M. te Vrede NAC Breda
82' Wissel Willem II Wissel V. Anita voor R. Tapia Willem II
85' Rode kaart NAC Breda Rode kaart voor M. El Allouchi NAC Breda
92' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Vrousai met assist van E. Pavlidis Willem II 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - NAC Breda
Opstellingen Willem II - NAC Breda
De opstellingen van Willem II en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Willem II - NAC Breda

Willem II en NAC Breda treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en NAC Breda in de Eredivisie vond plaats op 21 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is NAC Breda favoriet. 8 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Willem II. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Willem II 5
Winst NAC Breda 8
Gelijkspel 6
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 12e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 17e plaats.