Nabeschouwing Willem II - SC Heerenveen (1-5) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 8 december 2018 - 18:30 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt Willem II het zaterdag 8 december 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - SC Heerenveen (1-5)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder geëindigd in een 1-5 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door N. Mihajlović, waarmee SC Heerenveen met 0-1 de leiding nam. Willem II kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Akkaynak, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 39e minuut moest Willem II verder met een man minder nadat F. Heerkens een rode kaart had gekregen.

B. Rienstra zette SC Heerenveen even later op 1-2 nadat hij een door scheidsrechter Siemen Mulder toegekende penalty wist te benutten. Na 53 minuten werd de voorsprong voor SC Heerenveen vergroot nadat M. Vlap de 1-3 wist te scoren. In de 58e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het M. van Bergen die namens SC Heerenveen het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 65e minuut was het SC Heerenveen dat via M. van Bergen de stand op 1-5 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Siemen Mulder en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van SC Heerenveen.

Wedstrijdstatistieken Willem II - SC Heerenveen
Goals
1
5
Balbezit
32%
68%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
5
20
Schoten op doel
1
11
Aanvallen
88
134
Gevaarlijke aanvallen
16
63
Passes
303
626
Overtredingen
9
13
Buitenspel
2
2
Corners
0
14
Wissels
3
3
LIVE Willem II - SC Heerenveen 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
15' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt N. Mihajlović SC Heerenveen 0-1
17' Doelpunt Willem II Doelpunt A. Akkaynak met assist van A. Özbiliz Willem II 1-1
39' Rode kaart Willem II Rode kaart voor F. Heerkens Willem II
41' Penalty SC Heerenveen Penalty B. Rienstra SC Heerenveen 1-2
46' Wissel Willem II Wissel J. Peters voor A. Akkaynak Willem II
47' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Avdijaj Willem II
52' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Høegh SC Heerenveen
53' Gele kaart Willem II Gele kaart voor T. Meißner Willem II
53' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Vlap SC Heerenveen 1-3
58' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. van Bergen met assist van M. Vlap SC Heerenveen 1-4
65' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. van Bergen met assist van M. Vlap SC Heerenveen 1-5
68' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Rojas voor N. Mihajlović SC Heerenveen
68' Wissel Willem II Wissel D. Saddiki voor D. Crowley Willem II
75' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Bruijn voor B. Rienstra SC Heerenveen
76' Wissel Willem II Wissel J. Croux voor D. Avdijaj Willem II
83' Wissel SC Heerenveen Wissel D. Schmidt voor S. Floranus SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - SC Heerenveen
Opstellingen Willem II - SC Heerenveen
De opstellingen van Willem II en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
24 Trevor Doornbusch K
23 Filip Bednarek K
14 Dave Bulthuis V
12 Doke Schmidt V
15 Rodney Kongolo M
26 Jordy Bruijn M
35 Jizz Hornkamp A
7 Marco Rojas A
Voorbeschouwing Willem II - SC Heerenveen

Willem II en SC Heerenveen treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 3 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is SC Heerenveen favoriet. 12 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Willem II. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Willem II 6
Winst SC Heerenveen 12
Gelijkspel 4
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 11e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.

Tags
Willem II - SC Heerenveen Opstelling Willem II Opstelling SC Heerenveen Live Willem II - SC Heerenveen Live Willem II - SC Heerenveen kijken Willem II - SC Heerenveen kijken Live Willem II - SC Heerenveen stream Willem II - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Willem II - SC Heerenveen Uitslag Willem II - SC Heerenveen Statistieken Willem II - SC Heerenveen Eredivisie 2018/2019 Willem II - SC Heerenveen wedden Willem II - SC Heerenveen gokken Willem II - SC Heerenveen Unibet