Nabeschouwing ADO Den Haag - Ajax (0-2) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 6 oktober 2019 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt ADO Den Haag het zondag 6 oktober 2019 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Ajax (0-2)

Het Eredivisie duel tussen ADO Den Haag en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 0-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door K. Huntelaar, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Ajax opnieuw te scoren. In de 86e minuut was het D. Neres die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Ajax.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Ajax.

LIVE ADO Den Haag - Ajax 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar met assist van H. Ziyech Ajax 0-1
35' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Q. Promes Ajax
37' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor A. Meijers ADO Den Haag
43' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor M. Kramer ADO Den Haag
56' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
62' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor D. Bakker ADO Den Haag
70' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Haye voor J. Goossens ADO Den Haag
78' Wissel ADO Den Haag Wissel B. Ould-Chikh voor D. Bakker ADO Den Haag
80' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Q. Promes Ajax
84' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Necid voor M. van Ewijk ADO Den Haag
86' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres met assist van H. Ziyech Ajax 0-2
89' Wissel Ajax Wissel E. Alvarez voor H. Ziyech Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - Ajax
Opstellingen ADO Den Haag - Ajax
De opstellingen van ADO Den Haag en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing ADO Den Haag - Ajax

ADO Den Haag en Ajax treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 24 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 17 keer wist de ploeg van ADO Den Haag te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor ADO Den Haag. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst ADO Den Haag 2
Winst Ajax 17
Gelijkspel 7
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 16e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.