Nabeschouwing Ajax - FC Emmen (5-0) || Eredivisie

Zaterdag 10 augustus 2019 - 19:45 uur

In de Eredivisie neemt Ajax het zaterdag 10 augustus 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Emmen (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 5-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door D. van de Beek, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Ziyech op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee D. Tadic zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 80e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van K. Huntelaar. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax. Deze werd gescoord door K. Huntelaar in de 88e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken Ajax - FC Emmen
Goals
5
0
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
32
5
Schoten op doel
12
0
Aanvallen
160
91
Gevaarlijke aanvallen
80
19
Passes
601
409
Overtredingen
15
8
Buitenspel
3
0
Corners
7
3
Wissels
3
2
LIVE Ajax - FC Emmen 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
27' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van D. Tadic Ajax 1-0
47' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech met assist van D. van de Beek Ajax 2-0
54' Wissel Ajax Wissel S. Dest voor N. Mazraoui Ajax
59' Wissel Ajax Wissel Q. Promes voor D. Neres Ajax
66' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic Ajax 3-0
67' Wissel FC Emmen Wissel H. Bos voor J. Arias FC Emmen
72' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor D. Tadic Ajax
80' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar met assist van Q. Promes Ajax 4-0
81' Wissel FC Emmen Wissel D. Payne voor G. Bijl FC Emmen
88' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar Ajax 5-0
92' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor N. Bakker FC Emmen
Opstellingen Ajax - FC Emmen
De opstellingen van Ajax en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Dick Lukkien
Wissels FC Emmen
# Speler Pos.
16 Robin Jalving K
93 Stefan van der Lei K
22 Desevio Payne V
39 Jan-Niklas Beste V
27 V
30 Henk Bos M
7 Wouter Marinus M
32 Robbert de Vos M
10 Shani Tarashaj A
Voorbeschouwing Ajax - FC Emmen

Ajax en FC Emmen treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en FC Emmen elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 0
Winst FC Emmen 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 8e positie staat, terwijl we FC Emmen terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is hagel.

Tags
Ajax - FC Emmen Opstelling Ajax Opstelling FC Emmen Live Ajax - FC Emmen Live Ajax - FC Emmen kijken Ajax - FC Emmen kijken Live Ajax - FC Emmen stream Ajax - FC Emmen Fox Sports Nabeschouwing Ajax - FC Emmen Uitslag Ajax - FC Emmen Statistieken Ajax - FC Emmen Eredivisie 2019/2020 Ajax - FC Emmen wedden Ajax - FC Emmen gokken Ajax - FC Emmen Unibet