Nabeschouwing AZ - FC Groningen (0-0) || Eredivisie

Zondag 18 augustus 2019 - 16:45 uur

In de Eredivisie neemt AZ het zondag 18 augustus 2019 om 16:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Groningen (0-0)

In de Eredivisie heeft de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Qua balbezit waren AZ en FC Groningen gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. FC Groningen kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Serdar Gözübüyük niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - FC Groningen
Balbezit
56%
44%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
6
12
Schoten op doel
0
2
Aanvallen
115
108
Gevaarlijke aanvallen
41
27
Passes
523
402
Overtredingen
7
12
Buitenspel
4
2
Corners
6
5
Wissels
2
3
LIVE AZ - FC Groningen 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
52' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor G. Gudmundsson FC Groningen
63' Wissel AZ Alkmaar Wissel J. Kramer voor J. Clasie AZ Alkmaar
64' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor G. Gudmundsson FC Groningen
71' Wissel FC Groningen Wissel D. Warmerdam voor R. Lundqvist FC Groningen
77' Wissel AZ Alkmaar Wissel Y. Sugawara voor T. Ouwejan AZ Alkmaar
82' Wissel FC Groningen Wissel C. Benschop voor K. Sierhuis FC Groningen
Opstellingen AZ - FC Groningen
De opstellingen van AZ en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Arne Slot
Formatie 4-2-3-1
Coach Danny Buijs
Voorbeschouwing AZ - FC Groningen

AZ en FC Groningen treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ en FC Groningen elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst AZ 0
Winst FC Groningen 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 10e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
AZ - FC Groningen Opstelling AZ Opstelling FC Groningen Live AZ - FC Groningen Live AZ - FC Groningen kijken AZ - FC Groningen kijken Live AZ - FC Groningen stream AZ - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing AZ - FC Groningen Uitslag AZ - FC Groningen Statistieken AZ - FC Groningen Eredivisie 2019/2020 AZ - FC Groningen wedden AZ - FC Groningen gokken AZ - FC Groningen Unibet